Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚεραυνοβολούν τα λαϊκά νοικοκυριά! Δυσβάστακτες φορολογίες και ακρίβεια γονατίζουν τους πολίτες

Κεραυνοβολούν τα λαϊκά νοικοκυριά! Δυσβάστακτες φορολογίες και ακρίβεια γονατίζουν τους πολίτες

Φύλακες της ακρίβειας οι κυβερνώντες ! Πάλι ο λαός θα πληρώσει!

-

Του ΧριΣ

Όταν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ανακοίνωνε τα πενιχρά αποσπασματικά μέτρα, τα μπαλώματα, επιδόματα και ελεημοσύνες για τους πολύ φτωχούς, έλεγε το επικοινωνιακό ότι «αυτή η Κυβέρνηση, με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, έχει σήμερα μια από τις καλύτερες οικονομίες της ΕΕ».

Μάλλον θα νόμιζε ότι θα τον άκουγαν μόνο μερικοί που δεν τους ενδιέφεραν τα μέτρα… Εκτός αν όντως δεν έχει γνώση της κατάστασης των νοικοκυριών!

Διότι δε γίνεται να έχουμε μια από τις… «καλύτερες οικονομίες της ΕΕ» και την ίδια ώρα οι περισσότεροι πολίτες να μη μπορούν να βγάλουν το μήνα ή απλώς να επιβιώνουν!

  • Ο κ. Κεραυνός ως πρώην τραπεζίτης και η κυβέρνηση, θα είναι της σχολής που πιστεύει πως η οικονομία πάει καλά όταν οι αριθμοί πάνε καλά αλλά οι άνθρωποι πένονται. 

Η οικονομία πάει καλά με την φοροσυλλεκτική πολιτική από τον πολύ κόσμο, που συνεπικουρείται από την συλλογή  προστίμων από τις τσέπες τους, και φυσικά πάει πολύ καλά για κάποιους λίγους μεταξύ των οποίων και οι τράπεζες που με την τοκογλυφία και τις παράλογες χρεώσεις κάνουν υπερκέρδη  σε βάρος των πολιτών, ενώ τα υπερκέρδη δεν φορολογούνται.

 Όπως ορθά ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ αμέσως μετά την εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων, η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με εφάπαξ ποσά αλλά ούτε και με τον αποκλεισμό της μεσαίας τάξης και των χαμηλόμισθων εργαζομένων οι οποίοι δεν λαμβάνουν επιδόματα.

Η Κύπρος, λοιπόν δεν έχει μια από τις καλύτερες οικονομίες της Ε.Ε. όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός οικονομικών, αλλά είναι μια οικονομία που βρίσκεται σε φαύλο κύκλο και ο βασικός λόγος είναι ότι παρόλο που οι μισθοί πέφτουν, οι τιμές όχι μόνο δε λένε να πέσουν αλλά ανεβαίνουν.

Ο ΛΑΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ!

Ενώ αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μέτρα αναδιανομής του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων, η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια των φτωχών διατηρώντας την κυριαρχία και τα υπερκέρδη της οικονομικής ελίτ και αποδίδοντας για άλλη μια φορά, ως συνηθίζουν,  την οικονομική κρίση που προήλθε κυρίως από τις ενέργειες των τραπεζών και το κούρεμα από τον πολιτικό του μέντορα που υπηρέτησε ως ο πιο κοντινός του συνεργάτης, τον κ. Αναστασιάδη, στο ΑΚΕΛ!

  • Η βιομηχανία παραγωγής κινδυνολογικών μυθευμάτων που ξεκίνησε από το 2013, για την οικονομική κρίση συνεχίζεται και επανέρχεται όποτε έχουμε εκλογές ή όταν οι οικονομική ελίτ θέλει να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή οικονομική της πολιτική και τη επιβολή φόρων και αυξήσεων.

Ο λαός βαρέθηκε το παραμύθι που προσπαθεί να δικαιολογήσει τον στραγγαλισμό των πενιχρών μισθών, την φοροαπαλλαγή των υπερκερδών, την ακρίβεια, την απροθυμία για πραγματική στήριξη των δυσπραγούντων, της κατώτερης και της μεσαίας τάξης. Ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν βρήκαν λέξη να πουν για τους πραγματικούς λόγους των αυξήσεων που επιβάλλουν και την ίδια στιγμή οι δήθεν προστάτες της οικονομίας μεταμορφώνονται σε προστάτες των τραπεζών, των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων και της φοροαπαλλαγής.

Διαβάστε Επίσης