Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌσα επέβαλαν πειραματικά στην Κύπρο, τα εφαρμόζουν πλέον σε όλη την Ε.E.!

Όσα επέβαλαν πειραματικά στην Κύπρο, τα εφαρμόζουν πλέον σε όλη την Ε.E.!

Μοναδική έγνοια των πολυεθνικών είναι πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τους λαούς, είτε τους εργαζόμενους, είτε τους αγρότες, είτε τους μικρομεσαίους

-

Στο σημερινό κόσμο χωρίς γεωργία δεν θα υπάρχει τροφή για να θρέψει τον πληθυσμό της γης. Οι αγρότες που ξεσηκώθηκαν στην Ευρώπη δεν το’ καναν μόνο για κάποιες επιδοτήσεις, αλλά για μια σειρά από πολιτικές του σημερινού καπιταλισμού που εξελίσσεται σε μια τεράστια μηχανή ελέγχου που μας κατευθύνει προς ένα ψηφιακό άνθρωπο, ελεγχόμενο και κοινωνικά απομονωμένο, με κάμερες παντού να τον παρακολουθούν με κινητά που αφήνουν το στίγμα μας και μας ακούνε όποτε θέλουν, που ελέγχει τι θα τρώμε τι θα πίνουμε, που θα δουλεύουμε που και πως θα περνούμε τον λίγο ελεύθερο χρόνο μας.

Αυτό που κάνανε σε μας πριν αρκετά χρόνια, προφανώς πειραματικά, με την εισαγωγή φτηνότερων αγροτικών προϊόντων από άλλες χώρες με αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου μέρους της ντόπιας γεωργίας, σήμερα εμφανίζεται στην Ευρώπη με την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες όπου οι κανονισμοί για τη χρήση φυτοφαρμάκων είναι πιο χαλαροί έως ανύπαρκτοι, τα εργατικά πολύ χαμηλότερα και τα κέρδη των εταιριών της υπερεθνικής ολιγαρχίας, πολύ μεγαλύτερα.

Δηλαδή, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από χώρες που πωλούν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη φθηνότερα  και δεν χρειάζεται να εφαρμόζουν τα ίδια πρότυπα με τους Ευρωπαίους αγρότες, είναι από τα βασικά αιτήματα των ευρωπαίων αγροτών.

  • Στην Ευρώπη αν χρησιμοποιήσει ο αγρότης κάποιο απαγορευμένο φυτοφάρμακο θα πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο, ενώ σε μια τρίτη χώρα όχι. Και τα προϊόντα αυτά εισάγονται και πωλούνται στην Ευρώπη, όπου απαγορεύεται να παράγονται!

Αυτό δείχνει ποιοι κυβερνούν και πόσο η δημοκρατία έχει υποβαθμιστεί.

Επίσης με την Πράσινη Συμφωνία – που στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές έως τα μέσα του αιώνα από την ευρωπαϊκή βιομηχανία και τη γεωργία -, όχι μόνο έχουν απαγορευτεί πολλά φυτοφάρμακα αλλά υπάρχει υποχρέωση αγρανάπαυσης τουλάχιστον στο 4% της καλλιεργήσιμης  γης για την προστασία του εδάφους και μείωση της επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο.

 Όλοι αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται από χώρες της Αμερικής, της Αφρικής ή της Ασίας και από την Ουκρανία  οι εισαγωγές από την οποία δεν υπόκεινται σε ποσοστώσεις και δασμούς μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Φυσικά δεν περιμένουμε ότι οι πολυεθνικές θα σκεφτούν τους λαούς, είτε τους εργαζόμενους, είτε τους αγρότες, είτε τους μικρομεσαίους. Θα σκεφτούν όπως κάνουν πάντα, πως θα αυξήσουν τα δικά τους κέρδη με οποιονδήποτε τρόπο, και σήμερα φορτώνοντας το κόστος των πολέμων στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στην Υεμένη και αλλού στους λαούς από τους οποίους δεν εξαιρούνται οι ευρωπαϊκοί.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης