Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsKΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Πώς οι ταγοί της ΚΟΠ, διασύρουν σε...

KΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Πώς οι ταγοί της ΚΟΠ, διασύρουν σε όλο τον κόσμο τη χώρα μας!

Το μοντέλο διεξαγωγής της Β' φάσης του πρωταθλήματος στο δεύτερο γκρουπ απέτυχε παταγωδώς!

-

Του Γιώργου Λιασή

΄Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να διαφημίσουν την ανταγωνιστικότητα που παρακολουθούμε φέτος στο παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, όσον αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή, αλλά και των ομάδων που θα εξασφαλίσουν στο τέλος Ευρωπαϊκό εισιτήριο, δυστυχώς υπάρχει και η άλλη πλευρά. Κι αυτή μας αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους όλους, όσους ασχολούμαστε με το άθλημα, αλλά κυρίως την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Το σκηνικό που παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες στους αγώνες του Β’ γκρουπ, με σκορ μαμούθ και βροχή τερμάτων, δείχνουν ακριβώς την γύμνια της διεξαγωγής και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος μας. Σκορ 6-6, 2-5, 5-4, 3-3 είναι εξωπραγματικά και μας ρεζιλεύουν!

Αν θέλετε, να το αναλύσουμε και… στοιχηματικά : Over 11.5, over 6.5, over 8.5, over 5.5…. Για τις τιμές που αφήνουν αυτά τα σημεία, καλύτερα αφήστε το…  

Ειδικά φέτος που η διαβάθμιση και το ποιες ομάδες θα πέσουν ξεκαθάρισε πολύ νωρίς, πέραν του ότι οι αγώνες μοιάζουν με αγγαρεία (και είναι και πολλοί), αυτά τα σκορ που βλέπουμε έρχονται να δημιουργήσουν σκιές και να στείλουν μηνύματα περίεργα.

Την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση πως θα διερευνήσει το παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΖ και Καρμιώτισσα το οποίο έληξε 2-5, με ανατροπή  μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ξέρουμε αν θα προκύψει κάτι από την έρευνα.

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι δύο μέρες μετά είχαμε παιχνίδι που έληξε 6-6 ανάμεσα σε Καρμιώτισσα και Οθέλλο, και παιχνίδι που έληξε 5-4 ανάμεσα σε ΑΕΛ και νέα Σαλαμίνα.

Συνολικά 21 τέρματα σε μόνο δύο αγώνες!

Αυτά τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά, κι αν συμβαίνουν τυχαία τότε πρέπει να δούμε πιο είναι το θέμα και να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής, τουλάχιστον στο Β’ γκρουπ του πρωταθλήματος. Για να μην αφήνονται σκιές, για να μην επιτρέπουμε στον καθένα να κάνει σενάρια, για να δώσουμε κίνητρα στις ομάδες μας και στον κόσμο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ

ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε την περασμένη Πέμπτη η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, να ενημερώσει πως με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προς τον Αρχηγό Αστυνομίας αποφάσισε την έναρξη ποινικής διερεύνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, για θέματα που αφορούν στη διαιτησία και τη χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου.

Το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό παραδόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στις 21 Μαρτίου 2024. Λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, αφού μελέτησαν και αξιολόγησαν το υλικό, εισηγήθηκαν την έναρξη ποινικής διερεύνησης από την Αστυνομία, προς εξέταση του ενδεχομένου πιθανής διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Με όλα αυτά τα παρατράγουδα να συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφαιρείται από τον οποιονδήποτε το δικαίωμα να «περηφανεύεται» και να… πανηγυρίζει για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος μας στο Α΄ Γκρουπ. Δυστυχώς αυτό είναι κατόρθωμα των ταγών της ΚΟΠ!  

Και να εξηγήσουμε το γιατί: Για τον απλούστατο λόγο ότι ενώ στην Κύπρο ο πρωταθλητής το πιο πιθανόν θα βγει σε «τελικό πρωταθλήματος» αφού στην τελευταία αγωνιστική συνέπεσε να έχουν με βάση το πρόγραμμα μεταξύ τους αγώνα οι δυο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Με όλα αυτά που γίνονται βάζουμε μόνοι μας τρικλοποδιές και συμβάλλουμε στο να διασύρεται το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αν η Ομοσπονδία μαζί με της ομάδες δεν κάτσουν το Καλοκαίρι γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι να βρουν λύσεις, κι αφήσουν ακόμη μια χρονιά να πάει χαμένη, τότε οι ιθύνοντες της ΚΟΠ θα επιβεβαιώσουν ότι είναι ανάξιοι να ηγούνται του Κυπριακού ποδοσφαίρου γιατί στη νέα αγωνιστική περίοδο 2024-25 θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα.

Διαβάστε Επίσης