Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλούτος υπάρχει αλλά για τους λίγους…

Πλούτος υπάρχει αλλά για τους λίγους…

Κάποιοι τρων με χρυσά κουτάλια και κάποιοι αγωνίζονται να βγάλουν τον μήνα!

-

Αυτό που υπάρχει από καιρό στη χώρα μας, αλλά με αυξανόμενη ένταση όσο περνά ο χρόνος, είναι η ανισότητα των εισοδημάτων. Πλούτος υπάρχει σε ικανοποιητικό βαθμό αλλά  δεν τον απολαμβάνουν όλοι με δίκαιο τρόπο.

Κάποιοι τρων με χρυσά κουτάλια και κάποιοι αγωνίζονται να βγάλουν τον μήνα. Οι μισθοί δεν είναι ανάλογοι της αύξησης του  Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και των αναγκών των εργαζομένων.

 Ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν ισοσκελίζει τα έσοδα με τα έξοδα και όσοι δεν παίρνουν ΑΤΑ, βλέπουν συνεχώς το εισόδημα τους να μειώνεται σε σχέση με τα έξοδα. Το κόστος του ηλεκτρισμού και των καυσίμων επιτείνουν αυτήν την ανισοσκέλεια εισοδήματος-εξόδων.

Το φυσικό αέριο και οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για ενέργεια από ΑΠΕ που θα έδιναν φτηνότερο ρεύμα δεν έγιναν γιατί υπάρχουν τα συμφέροντα μερικών που βρίσκονται κοντά στην εξουσία.

Οι τράπεζες κάνουν υπερκέρδη αλλά τα δανειστικά επιτόκια είναι στα ύψη και τα καταθετικά στο βάραθρο. Έτσι όσοι έχουν δάνεια έγιναν φτωχότεροι και αυτό που κάνουν οι τράπεζες ονομάζεται αισχροκέρδεια αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει να τις ενοχλήσει.

  • Η πολιτική Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, συνεχίζεται με μικρά μπαλώματα, ως στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Και κάποιοι μετάνιωσαν για την επιλογή τους στις προεδρικές εκλογές αλλά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Διαβάστε Επίσης