Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣκάνδαλα επί σκανδάλων και οι ένοχοι μένουν ατιμώρητοι!

Σκάνδαλα επί σκανδάλων και οι ένοχοι μένουν ατιμώρητοι!

Το ιστορικό της σύγχρονης κυπριακής απάτης στη νήσο των αγ(Ρ)ίων…

-

 Γράφει: Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Πάλι κατάφεραν οι υπεύθυνοι/ανεύθυνοι του κράτους Μπανανία της Κύπρου και μας έκαναν ρεζίλι διεθνώς! Μετά τα χρυσά διαβατήρια, τις διάφορες εκθέσεις στις οποίες η χώρα μας πρωταγωνιστεί στη διαφθορά τώρα πήραν σειρά οι βαλίτσες  γεμάτες εκατομμύρια σε μετρητά που έρχονται ανενόχλητα μέσω των αεροδρομίων και λιμανιών μας,  ξεπλένονται,  γίνονται ολοκάθαρα  και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Αν δε δεν έβγαινε στην επιφάνεια η υπόθεση με την Ουκρανή που ήρθε στη χώρα μας 20 φορές μεταφέροντας σταδιακά όπως λέγεται €8 εκατομμύρια σε μετρητά και αν δεν γινόταν εκ μέρους της καταγγελία για «κλοπή» της τελευταίας παρτίδας που έφερε κανένας δεν θα ασχολείτο. 

Παλιά μας τέχνη κόσκινο το πήγαινε και έλα δισεκατομμυρίων από το 2013 και εντεύθεν αλλά μόλις πρόσφατα «κατάφεραν» να εντοπίσουν κάποιο έστω και για μια φορά και αν δεν έκανε το λάθος να κάνει την «καταγγελία» θα συνέχιζαν οι υπεύθυνοι/ανεύθυνοι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή να κάνουν τα στραβά μάτια. 

Όπως ειπώθηκε στη Βουλή βαλίτσες με εκατομμύρια μαύρου χρήματος κυκλοφορούν σε όλη την Κύπρο ακόμα και στα κατσάβραχα και υπολογίζουν ότι τα τελευταία 3 χρόνια μεταφέρθηκαν στην Κύπρο πέραν των €160 εκατομμυρίων σε μετρητά ποσό που εμείς θεωρούμε ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. 

Εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι αυτό που αναφέρθηκε στη Βουλή ότι σε περίπτωση που κάποιος φέρνει στην χώρα μας μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά η αστυνομία έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Τελωνείων να ΜΗΝ ενημερώνει απευθείας τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) η οποία λειτουργικά είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη και ιεραρχικά υπάγεται στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αλλά η ενημέρωση να γίνεται μέσω της Αστυνομίας, κάτι που ΔΕΝ προβλέπεται από την νομοθεσία!

 Και ενώ γίνονται «έρευνες» και «διερευνήσεις» κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν από τις βαλίτσες που πηγαινοέρχονται με εκατομμύρια μαύρου χρήματος.

Kαι δεν μας φτάνει ότι η «φήμη» της χώρας μας έχει εξαπλωθεί στα πέρατα της γης, να έχεις και τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη να μας λέει ότι η κυβέρνηση του έχει την βούληση για πλήρη αποκατάσταση της φήμης και αξιοπιστίας της Κύπρου, την ίδια στιγμή κατά την οποία προεκλογικά ισχυριζόταν ότι ούτε είδε, ούτε άκουσε ούτε εντόπισε διαφθορά στην κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη της οποίας ήταν πρωτοκλασάτο μέλος για 9 ολόκληρα χρόνια.

Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε; 

Την περίοδο 1996-2000 είχαμε την  «χρυσή» εποχή του Χρηματιστηρίου όταν κάποιοι επιτήδειοι  εκμεταλλεύτηκαν ανυποψίαστους πολίτες πείθοντας τους ότι  θα γίνουν  εκατομμυριούχοι εν μια νυκτί, με αποτέλεσμα οι αετονύχιδες να κατακλέψουν από τον ανυποψίαστο πολίτη 14 δισεκατομμύρια λίρες και κανένας δεν τιμωρήθηκε!

  • Το 2005 με την φορολογική αμνηστία, μαύρο χρήμα 11,2 δισεκατομμυρίων λιρών φυγαδεύτηκε ενώ δηλώθηκαν μόνο 2,8 δισεκατομμύρια τα οποία φορολογήθηκαν με μόνο 5% και έτσι οι φοροφυγάδες επιβραβεύθηκαν με πιο ευνοϊκό συντελεστή από αυτό των νομοταγών φορολογούμενων!
  • Την περίοδο 2007-2009 με τα  ελληνικά  αξιόγραφα – σκουπίδια που οι «καλύτεροι» τραπεζίτες του κόσμου αγόρασαν ότι ήθελαν να ξεφορτωθούν οι Γερμανικές Τράπεζες και μάλιστα έπαιρναν και  μίζες 15% και μετά   τα ξεφόρτωσαν στους  πολίτες τους οποίους διαβεβαίωναν ότι η αγορά τους ήταν εγγυημένη δελεάζοντας τους με το ψηλό επιτόκιο του 7%;  ΄Εγιναν «έρευνες», αλλά κανείς τους δεν τιμωρήθηκε γιατί όλοι είχαν συναγερμικές πλάτες!
  • Ήλθε μετά η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και το κούρεμα καταθέσεων, παγκόσμιο φαινόμενο, με €14 δισεκατομμύρια να κάνουν φτερά όταν οι τράπεζες ήταν ΚΛΕΙΣΤΕΣ.  ΄Εγιναν «έρευνες»  αλλά ούτε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των «καλύτερων» τραπεζιτών έκαναν  κατάσχεση, ούτε για ανάκριση τους κάλεσαν, κανείς τους δεν τιμωρήθηκε
  • Επί διακυβέρνησης Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη πωλήθηκαν 7120 χρυσά διαβατήρια σε δήθεν επενδυτές και στις οικογένειες τους και από έλεγχο που έγινε πέραν του 50% δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Σημειώνουμε πως ούτε και από τους περισσότερους από όσους πληρούσαν τα κριτήρια είδαμε επενδύσεις στη χώρα μας, παρά μόνο δώσαμε στον  κάθε δισεκατομμυριούχο  φοροφυγά, καταζητούμενο στα πέρατα της γης διαβατήριο μαζί με την αγορά ακινήτου. Και από αυτές τις πράξεις επωφελήθηκαν μια δράκα μεγαλοδικηγορικά, ελεγκτικά γραφεία και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Και πάλι κανείς δεν τιμωρήθηκε ενώ η χώρα μας έγινε και συνεχίζει να γίνεται ρεζίλι διεθνώς!
  • Ερχόμαστε στη Λίστα Λαγκάντ με 1343 εγγραφές με  τραπεζικούς λογαριασμούς  να  έχουν σχέση με την Κύπρο. Μας είπαν ότι εισέπραξαν πρόστιμα, μόνο που ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΕ!
  • ΄Εγγραφα Παναμά: Πρόκειται για ένα τεράστιο διεθνές δίκτυο υπόπτων συναλλαγών και φοροδιαφυγής στα οποία  η Κύπρος κατέχει την  6η θέση ως φορολογικός παράδεισος με 7157 ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών. Ο Παγκύπριος  Δικηγορικός Σύλλογος έκαμε κάποιες έρευνες επιβάλλοντας κάποια πρόστιμα και επιπλήξεις ενώ από πλευράς κυβέρνησης ειπώθηκε ότι τα έγγραφα ελέγχθηκαν και απεφάνθησαν: «ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ»… 
  •  Paradise Papers: Πρόκειται για περιπτώσεις φοροαποφυγής με αναφορές στα ονόματα 4652 νομικών και φυσικών προσώπων στην Κύπρο.  Και εδώ έγιναν «έλεγχοι» και  ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ, μας είπαν οι ιθύνοντες του κράτους…
  • Διαρροές από  Cayman National Bank στο Isle of Man,  ένα μικροσκοπικό νησάκι που ειδικεύεται στο να βοηθά τους πλούσιους πελάτες της να καταθέτουν ανώνυμα μεγάλα ποσά  φοροδιαφεύγοντας από τις χώρες καταγωγής τους ή από άτομα που θέλουν να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. 

Από την διαρροή της  λίστας με τα ονόματα 1488 εταιρειών, υπόλοιπα 3800 τραπεζικών λογαριασμών με ονόματα και διευθύνσεις 272 εταιρειών,   η Κύπρος φιγουράρει στην 2η  θέση!

Το παράξενο είναι ότι το 96% αυτών των 272 εταιρειών με έδρα την Κύπρο έχουν δηλώσει ως κύρια διεύθυνση τους μια και μοναδική διεύθυνση  στην Λεμεσό! ΄Ολα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα στον κάθε ένα στο διαδίκτυο.  ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ από το κράτος – μπανανία!

  • Cyprus Confidential. Μιλούμε για έρευνα στην οποία συμμετείχαν 270 δημοσιογράφοι και δίνονται στοιχεία για ξέπλυμα δισεκατομμυρίων από ολιγάρχες, φοροφυγάδες, εμπόρους όπλων, κατασκόπους στον κυβερνοχώρο, απατεώνες που κατάκλεψαν τα κρατικά ταμεία των χωρών τους, μέχρι και χρηματοδότες ποδοσφαίρου με τη χώρα μας να πρωταγωνιστεί και πάλι.  Ουδεμία έρευνα έγινε και κανείς δεν τιμωρήθηκε!

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ»

ΟΣΙΟΥ ΑΒΒΑΚΟΥΜ…

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα τώρα βγαίνουν στην φόρα και τα σκάνδαλα των «πατέρων» της «αγίας» εκκλησίας στη νήσο των «αγ(Ρ)ίων τους οποίους κανένας στην τελική δεν θα αγγίξει γιατί είναι πολλά τα εκατομμύρια και τα προνόμια που έχουν από τον καιρό της Οθωμανοκρατίας!

  • Οι σακκούλες με χιλιάδες ευρώ που απέσπασαν «καλόγηροι» της «ιεράς» μονής του οσίου Αββακούμ, από πολίτες αποτελούν ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των υποθέσεων απόσπασης χρημάτων από ανυποψίαστους ανθρώπους!

Γι’ αυτό άστε τα να πάνε κύριε Χριστοδουλίδη τα περί αποκατάστασης της  «καλής φήμης και αξιοπιστίας», την στιγμή που ο ίδιος είπατε ότι ΔΕΝ υπήρχε διαφθορά επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη γιατί  μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει!

Διαβάστε Επίσης