Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΠέρασαν στο «ντούκου» τη φασιστική πρόκληση με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στην κερκίδα...

Πέρασαν στο «ντούκου» τη φασιστική πρόκληση με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ!

Αναβιώνει το μαύρο παρελθόν με τη φασιστική δράση των ακροδεξιών μέσα και έξω από τα γήπεδα!

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Κάποιες φορές ακόμη και τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη ντροπή που πρέπει να νιώθουμε σαν κυπριακή κοινωνία, για τις εικόνες από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ οι οποίες κάνουν από την περασμένη Κυριακή το γύρο του διαδικτύου και μας ρεζιλεύουν σε όλο τον κόσμο!

Αυτοί που πήγαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους στον ποδοσφαιρικό αγώνα με την ΟΜΟΝΙΟΙΑ, με τις ευλογίες φυσικά της Διοίκησης των γαλαζοκιτρίνων, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης δεν σταμάτησαν να κάνουν άσεμνες χειρονομίες προς τις κερκίδες της αντίπαλης ομάδας, ενώ το χειρότερο απ’ όλα και το καταδικαστέο ήταν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί!

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί έδιναν και έπαιρναν όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα αξιωματούχο είτε του ποδοσφαίρου, είτε της πολιτείας να καταδικάζει το γεγονός και να θέτει το ερώτημα πως είναι δυνατόν αυτά τα άτομα να συμπεριλαμβάνονται σε επίσημες λίστες του ΑΠΟΕΛ και να δηλώνονται για να εισέλθουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους;

Πόσο φοβούνται κάποιοι να δουν την αλήθεια κατάματα και να ξεμπροστιάσουν όλους αυτούς που υποσκάπτουν και προωθούν τον φασισμό στα γήπεδα μας για να εξυπηρετούν πρόσκαιρα συμφέροντα των ομάδων τους;

Να αναλάβουν δράση

τα Προοδευτικά Σωματεία!

Αφού η διοίκηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και η επίσημη Πολιτεία δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, είναι αναμενόμενο τα Προοδευτικά Σωματεία να αναλάβουν δράση και να μην επικυρώνουν τα συγκεκριμένα άτομα όταν λαμβάνουν τη λίστα των 50 φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Έχουμε την άποψη ότι ιστορικά σωματεία με δημοκρατικές παραδόσεις όπως είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ, η Νέα Σαλαμίνα και η ΑΕΛ πρέπει να βγουν μπροστά και να πετάξουν έξω από τα γήπεδα τους συγκεκριμένους φασίστες που προπαγανδίζουν τον φασισμό μέσα στο γήπεδο, και μολύνουν με το «δηλητήριο του φιδιού» τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων.

Λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών μπορεί να μην ήταν πολλοί οι ανεγκέφαλοι την περασμένη Κυριακή στο Γ.Σ.Π, όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πήγαν στο γήπεδο με την έγκριση του επίσημου ΑΠΟΕΛ και έκαναν ότι έκαναν, τουλάχιστον με την ανοχή της διοίκησης των γαλαζοκιτρίνων. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το μέγεθος του προβλήματος.

Στην Κύπρο όμως…

Σε Ευρωπαϊκά γήπεδα οι ναζιστικοί χαιρετισμοί σημαίνουν αυτόματα απαγόρευση εισόδου. Στην Κύπρο του 2024 όμως….

Τέτοιες ενέργειες «φιλάθλων» σε άλλες χώρες της Ευρώπης με δημοκρατικές παραδόσεις σημαίνουν αυτόματα, τιμωρία τους με απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς όμως στην Κύπρο του 2024 όχι μόνο οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά επικροτούνται και από διοικήσεις ομάδων, τοποθετώντας αυτά τα μορφώματα στις επίσημες λίστες που στέλνουν στην Ομοσπονδία!

  • Είναι καιρός κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, έχει φτάσει στο απροχώρητο! Το συγκεκριμένο περιστατικό της περασμένης Κυριακής, όχι μόνο δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά έγινε κάτω από πλήρη επίγνωση παραγόντων ποδοσφαιρικής ομάδας. Και μάλιστα μιας από τις μεγαλύτερες στην Κύπρο.

 Πραγματικά διερωτόμαστε που πάμε, και πόσο χαμηλά μπορούν να φτάσουν ορισμένοι, για να πανηγυρίσουν απλά ένα τίτλο! Ζεσταίνουν στον κόρφο τους το αυγό του φιδιού. Ας αναλογιστούν την καταστροφή που έφερε το 1974, η δράση των ακροδεξιών στην Κύπρο.

  • Αλλά τι λέμε; Η τότε διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν είχε στείλει και συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Νίκου Σαμψών;

Γι’ αυτό και δεν αναμένουμε τίποτα από αυτούς τους ανθρώπους, απλά καλούμε την επίσημη πολιτεία, την ΚΟΠ και το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά και τα προοδευτικά σωματεία να λάβουν τα μέτρα τους για ανακοπή της διείσδυσης των φασιστοειδών μέσα στα γήπεδα της χώρας μας.

Διαβάστε Επίσης