Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΠήρε φωτιά ξανά το πρωτάθλημα με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά

Πήρε φωτιά ξανά το πρωτάθλημα με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά

ΑΕΚ και ΟΜΟΝΟΙΑ οι πρωταγωνιστές, στην Β΄ Φάση του Α΄ Ομίλου - ΑΠΟΕΛ και Άρης υποχώρησαν - Ουδέν νεότερο από το μέτωπο του Β΄ Ομίλου για την διαβάθμιση.

-

Μετά και την τέταρτη αγωνιστική της Β’ φάσης του Παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου CYTA 2023-24 στον A όμιλο όλα τα σενάρια για την υπόθεση «τίτλος» παραμένουν ανοικτά και πιθανά και η συνέχεια του πρωταθλήματος παρένθεση παραμένουν ακόμη έξι αγωνιστικές) ξαναπαίρνει «φωτιά» αφού η διαφορά του πρώτου ΑΠΟΕΛ με την δεύτερη ΑΕΚ Λάρνακας μειώθηκε στον ένα βαθμό, ο ΑΡΗΣ δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι των αιωνίων από την ΟΜΟΝΟΙΑ και έμεινε στο πλην τρία από το ΑΠΟΕΛ και η τέταρτη ΟΜΟΝΟΙΑ στο πλην τέσσερα στους 58 βαθμούς πλην πέντε βαθμούς από την πρώτη θέση και πλην τέσσερις και πλην δυο από την δεύτερη και τρίτη θέση, μπαίνει για τα καλά στην μάχη για την διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου από το πρωτάθλημα.

Η ΠΑΦΟΣ FC μετά τη νίκη της επί του ΑΡΗ έφτασες στους 56 βαθμούς και θα παλέψει κι αυτή για να πλασαριστεί πιο ψηλά στη βαθμολογία αφού η διαφορά πλέον δεν είναι απροσπέλαστη από τις υπόλοιπες προπορευόμενες ομάδες. Βλέπουμε μια πεντάδα από τις έξι ομάδες του Α’ γκρουπ εκτός της τελευταίας ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ η οποία ξέμεινε μονάχη της στους 48 βαθμούς, οι οποίες θα ριχτούν στη μάχη για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στις εναπομείναντες έξι αγωνιστικές και όποιος αντέξει με όλα τα προγνωστικά και τα σενάρια ανοιχτά για πιθανά.

Βλέπουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων για την κατάκτηση του τίτλου αμφίρροπο θεαματικό και αρκετές φορές με καλό ποδόσφαιρο γενικά μεγάλες διαιτησίες μέχρι τώρα θα έχουμε την ίδια συνέχεια και όλα τα μέρη της Κ.Ο.Π. τεχνική επιτροπή, διαιτησία, σωματεία και παράγοντες, διαιτητές και βαρύτητες να συμβάλλουν για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος μέχρι τέλους στα πλαίσια του «τιμίου παιχνιδιού» μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους (γήπεδα).

  • Αναλύοντας την πορεία των ομάδων του Α’ ομίλου στην Β φάση θα δούμε ότι η ΑΕΚ Λάρνακας και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι οι ομάδες που έκαναν την ανατροπή και την διαφοροποίηση των δεδομένων στη βαθμολογία.

Οι ομάδες του πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και του ΆΡΗ υποχώρησαν αισθητά αφού δέχθηκαν από δύο ήττες και έφεραν μία ισοπαλία και νίκησαν μία φορά.

Η ΑΕΚ Λάρνακας πήρε 10 βαθμούς από τους 12 με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, η δε ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε εννέα βαθμούς τρεις νίκες και μία ήττα.

Η ΠΑΦΟΣ FC πέτυχε δύο νίκες και δέχτηκε δύο ήττες παίρνοντας έξι βαθμούς.

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έφερε μία ισοπαλία και δέχθηκε πέντε ήττες.

Είναι φανερό ότι η ΑΕΚ Λάρνακας αν συνεχίσει με τις καλές εμφανίσεις και συγκομιδή βαθμολογικού οφέλους θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρώτη φορά φέτος για την κατάκτηση του τίτλου.

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οποία με το Γιάννη Αναστάσιου στο τιμόνι σημειώνει επιτυχίες στα ντέρμπι της Β ’φάσης παίρνοντας  τα τρίποντα και αν έχει συνέχεια τότε θα πάει Ευρώπη είτε από το πρωτάθλημα είτε από το κύπελλο το οποίο θέλει να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η τελευταία αγωνιστική του Α’γύρου της Β φάσης θα είναι καθοριστική σημασίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος στον Α΄ όμιλο, αφού θα έχουμε τα ντέρμπι κορυφής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ που θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου, όπως επίσης και τους αγώνες ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΠΑΦΟΣ FC και  ΑΡΗΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Από τα αποτελέσματα θα διαφανεί αν η ΑΕΚ θα πάρει κεφάλι και θα είναι ο διεκδικητής του τίτλου ή το ΑΠΟΕΛ θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση και κατά πόσο η ψαλίδα μεταξύ των διεκδικητών για τις προνομιούχες θέσεις θα σμικρύνει περισσότερο ή θα ανοίξει. Πάντως όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πραγματικό «θρίλερ» όπου όλα θα παιχτούν στις τελευταίες δύο με τρεις αγωνιστικές.

Β΄ Όμιλος – διαβάθμισης: Στο Β ’όμιλο όπου γίνεται η μάχη για την αποφυγή της διαβάθμισης δεν έχουμε κάτι νεότερο από αυτό το μέτωπο, αφού έχουμε δύο γκρουπ διαφορετικών ταχυτήτων. Το πρώτο γκρουπ που ανταγωνίζεται για την πρώτη θέση και δεύτερη θέση για το χρηματικό βραβείο της ΚΟΠ αποτελείται από τέσσερις ομάδες με τον Απόλλωνα να είμαι στην πρωτοπορία με 43 βαθμούς και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ και την ΑΕΛ να ισοβαθμούν στην δεύτερη και τρίτη θέση με 39 βαθμούς και την ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ να είναι στην τέταρτη θέση με 38 βαθμούς.

Εδώ ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ επιβεβαίωσε την πρόβλεψη – εκτίμηση της εφημερίδας μας ότι δεν επρόκειτο να μπει στην διαδικασία της επικίνδυνης ζώνης για την διαβάθμιση.

Στο δεύτερο γκρουπ της διαβάθμισης η ΑΕΖ πέρασε στην τελευταία θέση και μάλλον κατέθεσε τα όπλα μετά και την παραίτηση του προέδρου της. Ο ΟΘΕΛΛΟΣ και η ΔΟΞΑ με 20 και 23 βαθμούς θα δώσουν τη μάχη για σωτηρία εναντίον της πέμπτης ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ που έχει 28 βαθμούς και ό,τι προκύψει.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι οι επιτυχίες της ΔΟΞΑΣ στην Β ’φάση του πρωταθλήματος η οποία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές πέτυχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία και δέχτηκε μόνο μία ήττα, μαζεύοντας 10 βαθμούς ενώ στην Α’ φάση σε 26 αγώνες πέτυχε μόνο τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Διαβάστε Επίσης