Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι φορολογούμενοι θα χρυσοπληρώνουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά!

Οι φορολογούμενοι θα χρυσοπληρώνουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά!

Στη γραμμή που χάραξε ο Νίκος Αναστασιάδης για… «επανασυγκόλληση του ομφάλιου λώρου»!

-

Aνακοινώθηκε ότι στις 29 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά για την φετινή χρονιά με πλοίο, ετών 33…

΄Ετσι για υπενθύμιση σας, αναφέρουμε ότι τον Ιούνιο του 2022, μετά βαΐων, κλάδων, πανηγυριών και άλλων φαιδρών καταστάσεων  άρχισε το πρώτο ταξίδι με πλοίο εδώ και 21 χρόνια με δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραίας. 

Στον πανηγυρικό του λόγο  ο κύριος Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης  είπε:

«Επιτέλους ο ομφάλιος λώρος δια την ναυτιλίας που ένωνε την Κύπρο με την Ελλάδα επανασύσταται»… 

Ως εδώ, όλα… «καλά και άγια», αλλά αυτό που δεν μας είπαν είναι  ότι αυτή η… επανασυγκόλληση στοιχίζει στον κύπριο φορολογούμενο, βάσει της συμφωνίας που υπόγραψε η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με ιδιωτική εταιρεία,  €5,5 εκατομμύρια τον χρόνο και προβλέπει μόνο για 22 μετ’ επιστροφής δρομολόγια, δηλαδή το κάθε δρομολόγιο ξεχωριστά θα κοστίζει στον κύριο φορολογούμενο €225000!

Kαι όλα αυτά ενώ μας έλεγαν αρχικά ότι… υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για την εν λόγω σύνδεση. Τελικά αυτό δεν καρποφόρησε γιατί ΔΕΝ συμφέρει οικονομικά, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφασίσει να συνάψει 5ετες συμβόλαιο για την επιδότηση της γραμμής! 

 Τόσο απλά γιατί πρέπει πάση θυσία…  ο ομφάλιος λώρος να έχει επανασυγκοληθεί για να έχουν να λεν, άσχετα αν με σωστούς χειρισμούς και με επιχειρήματα, θα τα κατάφερναν να εξεύρουν ή όχι εταιρεία που θα μπορούσε να κάνει αυτό το δρομολόγιο χωρίς επιδότηση…

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης