Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΜε το σταγονόμετρο τα γκολ στη Β΄ Φάση των δύο ομίλων του...

Με το σταγονόμετρο τα γκολ στη Β΄ Φάση των δύο ομίλων του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Πρωταρχικός στόχος των ομάδων το βαθμολογικό όφελος και όχι το θέαμα ή το φουλ επιθετικό παιχνίδι • Όλα τα σενάρια ανοικτά για τα εισιτήρια που οδηγούν στους χρυσοφόρες ευρωπαϊκές διοργανώσεις

-

Του Κόκου Καθητζιώτη

Με το σταγονόμετρο σημειώνονται τέρματα στους αγώνες των δύο ομίλων του Παγκύπριου πρωταθλήματος της ΚΟΠ (CYTA)  2023 – 24 στη Β΄ φάση. Στην πρώτη φάση οι ομάδες πέτυχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα φτάνοντας τα 523 τέρματα (τρία τέρματα τα σκόραρε η δικαστική επιτροπή στον αγώνα Οθέλλος – Α.Ε.Λ. 0 – 3), με μέσο όρο 2,87 τέρματα σε κάθε αγώνα από το 2007 – 2008 όπου το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις.

 Περισσότερα τέρματα σημειώθηκαν την σεζόν 2016 – 17 με 524 τέρματα και την σεζόν 2017 – 18 με 534 τέρματα. Μάλιστα μετά και την Β φάση οι ομάδες συνέχισαν περίπου με τον ίδιο ρυθμό να σκοράρουμε με μικρή αυξητική τάση 696 τέρματα ή 2,88 σε κάθε αγώνα το 2016 – 17 και  728 τέρματα ή 3,01 σε κάθε αγώνα το 2017-18.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι σε όλα τα πρωταθλήματα που διεξήχθησαν από το 2008 και μετά, στην Β΄ φάση έχουμε αυξητική τάση στο σκοράρισμα από δύο μέχρι και 10 ποσοστιαίες μονάδες εκτός από δύο σεζόν όπου δεν υπήρξε αύξηση, το 2016 και το 2017 και δυο σεζόν, το 2011 και 2012 όπου υπήρξε μείωση μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στη φετινή σεζόν βλέπουμε στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του Α΄Ομίλου και στις πέντε του Β΄Ομίλου μία κατακόρυφη πτώση στο Δείκτη της αποτελεσματικότητας και εάν συνεχιστεί αυτή η πτωτική τάση στο σκοράρισμα θα χαθεί η πολύ καλή επίδοση του 2,87 τέρματα ανά αγώνα της Α΄Φάσης.

Στον Α Όμιλο σημειώθηκαν 22 τέρματα μόνο που αντιστοιχούν με 1,83 τέρματα κάθε συνάντηση, στο Β΄ Όμιλο 44 τέρματα ή 2,2 τέρματα σε κάθε αγώνα.

Συνολικά και στους δύο ομίλους οι ομάδες παραβίασαν τα αντίπαλα δίχτυα 66 φορές ή δύο τέρματα μόνο σε κάθε αγώνα.

ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

 ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

Στον A΄ Όμιλο η ανταγωνιστικότητα είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα μετά τα αποτελέσματα των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών πέντε ομάδες διεκδικούν με ίσες ευκαιρίες τα εισιτήρια για τα ευρωπαϊκά σαλόνια εκτός από την τελευταία Ανόρθωση.

Γι’ αυτό και οι ομάδες έχουν για πρωταρχικό τους στόχο το βαθμολογικό όφελος πάση θυσία και όχι το θέαμα ή το φουλ επιθετικό παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να πιστώσουμε τους ποδοσφαιριστές και με την δικαιολογία του κουραστικού προγράμματος κάθε δύο – τρεις μέρες αγώνας είτε πρωταθλήματος είτε κυπέλλου.

Οι επόμενες αγωνιστικές θα δείξουν αν θα έχουμε αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς των ομάδων μέσα στο γήπεδο ανάλογα με τις ελπίδες που θα έχουν για τον τίτλο και την δεύτερη και τρίτη θέση και για την κατάκτηση του κυπέλλου, αφού οι τρεις ομάδες των ημιτελικών είναι η ΠΑΦΟΣ FC, ο ΑΡΗΣ και η ΟΜΟΝΟΙΑ από τον Α όμιλο.

Στον Β΄ Όμιλο ο οποίος πλέον έχει μοιραστεί σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων έχουν ακόμη εννέα αγωνιστικές και θα πρέπει να αναμένουμε να ανέβει η αποτελεσματικότητα, αφού οι πρώτες είναι αδιάφορες και οι τελευταίες τέσσερις θα παίζουν για τη σωτηρία τους.

Μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας, το πρωτάθλημα επαναρχίζει με τα σούπερ ντέρμπι κορυφής στις 31 Μαρτίου μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ και ΑΠΟΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα, το ΑΡΗΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ και το ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΦΟΣ FC.

Στο Β΄ Όμιλο έχουμε τα παιχνίδια στις 29 Μαρτίου ΔΟΞΑ – ΟΘΕΛΛΟΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΑΕΖ και στις 30 Μαρτίου τον αγώνα ΑΕΛ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ και ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ  – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ.

Διαβάστε Επίσης