Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΠοιες αλλαγές έρχονται στο Champions League από το 2024 – 25

Ποιες αλλαγές έρχονται στο Champions League από το 2024 – 25

-

Η βασική αλλαγή είναι η εγκατάλειψη του ισχύοντος συστήματος της φάσης των ομίλων που περιλαμβάνει 32 ομάδες σε οκτώ Ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Από τη νέα σεζόν οι ομάδες θα γίνουν 36 και θα συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα στο οποίο θα καταταγούν και οι 36 ανταγωνιστικοί σύλλογοι στην ίδια ενιαία βαθμολογία.

Οι ομάδες θα παίζουν οκτώ αγώνες στη νέα φάση με διαφορετικούς αντιπάλους παίζοντας τέσσερα ματς εντός και τέσσερα ματς εκτός έδρας.

Για τον καθορισμό των οκτώ αντιπάλων οι ομάδες θα ταξινομούνται αρχικά σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των εννέα ομάδων το καθένα.

Στη συνέχεια κάθε ομάδα θα κληρώνεται να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους από κάθε ένα από τα τέσσερα γκρουπ και το δικό της γκρουπ για πρώτη φορά παίζοντας ένα αγώνα εντός έδρας και ένα αγώνα εκτός έδρας σε κάθε ομάδα από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες της ενιαίας βαθμολογίας θα προκριθούν αυτόματα στην φάση των 16 ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η στην έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς νοκ-άουτ πλέι οφ αγώνες για να εξασφαλίσουν θέση στους 16.

Οι ομάδες από την 25η θέση έως και την 36η θέση αποκλείονται δίχως μετακίνηση τους στην UEFA Europa League.

Οι ομάδες μεταξύ της 9ης και της 16ης θέσης θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που τερμάτισε μεταξύ της 17ης και 24ης θέσης με το δεύτερο αγώνα στην έδρα τους.

Οι οκτώ ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ της νοκ-άουτ φάσης, θα αντιμετωπίσουν στη φάση των 16, η καθεμία μια ομάδα από τις οκτώ πρώτες ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στην φάση των 16.

Από την φάση των 16 και μετά θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπάρχουσα μορφή το νοκ-άουτ που οδηγεί στην ουδέτερη έδρα του τελικού που έχει επιλέξει UEFA.

Διαβάστε Επίσης