Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΗ πρόσληψη Νταμπράουσκας ήλθε στο κατάλληλο Timing!

Η πρόσληψη Νταμπράουσκας ήλθε στο κατάλληλο Timing!

Νέο κλίμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ με τις τελευταίες νίκες και τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία

-

Toυ Γιώργου Λιασή

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη συμφωνία της με το Λιθουανό προπονητή Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο πρώην κόουτς του ΟΦΗ Κρήτης θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τη νέα σεζόν, ωστόσο  σε συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου και το τμήμα σκάουτινγκ θα αρχίσει άμεσα να ασκεί μέρος των καθηκόντων του, που αφορούν κυρίως τον προγραμματισμό. Το συμβόλαιο συνεργασίας είναι μέχρι το Μάιο του 2026.

Η επίσημη ενημέρωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αναφέρει πως ο Λιθουανός εργάζεται ως πρώτος προπονητής σε Συλλόγους από το 2012 και έκτοτε έχει κατακτήσει τίτλους με τέσσερις ομάδες. Η αρχή έγινε με την FK Zalgiris Vilnius, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο σούπερ καπ.

Ακολούθως, οδήγησε την RFS στην κατάκτηση του κυπέλλου, μια ιδιαίτερη επιτυχία καθώς αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Συλλόγου. Έπειτα, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με τη Ludogorets Razgrad, κατακτώντας και το σούπερ καπ, ενώ με τη Βουλγάρικη ομάδα πέτυχε και πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Τον πιο πρόσφατο τίτλο τον κατέκτησε στην Κροατία με τα χρώματα της HNK Hajduk Split, με την οποία στέφθηκε κυπελλούχος. Τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν ο ΟΦΗ Κρήτης.Σημαντικές διακρίσεις ήταν και η ανάδειξή του, για τρεις χρονιές, ως ο κορυφαίος προπονητής της πατρίδας του.

Θα κριθεί από τα έργα του

Η πρόσληψη του Βάλντας Νταμπράουσκας σκορπά αισιόδοξα μηνύματα για το πως σκέφτονται και πως δρουν πλέον όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου. Δεν θα κρίνουμε το αν ο Λιθουανός είναι καλός, μέτριος ή κακός προπονητής, διότι αυτό είναι πολύ σχετικό ειδικά για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

  • Παίζουν πολλά πράγματα σημαντικό ρόλο, και η κάθε άποψη δεν είναι αντικειμενική, αλλά υποκειμενική. Κριτής είναι το γήπεδο και εκεί θα κριθεί και ο κύριος Νταμπράουσκας.

Αυτό που κρίνεται όμως ως πάρα πολύ θετικό είναι το timing που γίνεται και ανακοινώνεται η πρόσληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος θα έχει μπροστά του δύο γεμάτους μήνες, να δει και να αξιολογήσει πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα το υφιστάμενο ρόστερ, το επίπεδο των ομάδων – αντιπάλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς θα την δει αγωνιζόμενη με σχεδόν όλες τις συνδιεκδικήτριες της, θα μαθεί κατ’ ίδιαν πολλά πράγματα για το Κυπριακό πδοόσφαιρό και τις ιδιομορφίες του. Γιατί άλλο το ποδόσφαιρο στην Λιθουανία, άλλο στην Βουλγαρία, άλλο στην Ελλάδα, και άλλο στην Κύπρο.

Δεν θα μπει από νωρίς στα βαθιά καθώς έχει χρόνο μπροστά του να εγκληματιστεί, να μελετήσει πράγματα και να είναι πανέτοιμος τον ερχόμενο Μάϊο να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά. Μόνο και μόνο από αυτό ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί να το φωνάξει δυνατό: Επιτέλους σωστό timing!

Nα εκμεταλλευτεί την έδρα της

και να μειώσει τις αποστάσεις!

Η ψυχολογία τολμούμε να πούμε στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο, μετά από αρκετό καιρό γκρίνιας, κατήφειας, και απογόητευσης. Οι νίκες στα ντέρμπι με Απόλλωνα, Ανόρθωση και Άρη, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και οι κινήσεις που γίνονται από το Δ.Σ. έχουν αντιστρέψει το κλίμα.

Πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την πρόκριση και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, επικεντρώνεται στα δύο επόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα, με Ανόρθωση και ΑΕΚ. Δύο ντέρμπι στην έδρα της που αν η ΟΜΟΝΟΙΑ καταφέρει να κάνει το απόλυτο θα εκμεταλλεύτει τις απώλειες των αντιπάλων της και θα μειώσει τις αποστάσεις. Βέβαια το έργο της δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς απέναντι της έχει δύο πολύ ποιοτικές ομάδες. Παρόλα αυτά χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές της σε αυτό το σημείο να υπερβάλουν εαυτόν, να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, και τότε το κλίμα θα γίνει πολύ καλύτερο ακόμα και από αυτό που βιώνουν σήμερα στην ΟΜΟΝΟΙΑ!

Διαβάστε Επίσης