Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΤι αλλάζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ με την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου

Τι αλλάζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ με την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου

Συμβόλαιο για τον Γ. Αναστασίου μέχρι το 2026 - Θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει στον κύκλο εργασιών της Ποδοσφαιρικής Ομάδας και της Ακαδημίας ποδοσφαίρου και θα αποτελεί Σύμβουλο της Διοίκησης επί ποδοσφαιρικών ζητημάτων

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε τη περασμένη Τετάρτη την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου μέχρι το 2026 στη θέση του Συμβούλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν θα κάτσει και στον πάγκο των πρασίνων, με στόχο την εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου καθώς επίσης και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Παράλληλα οι πράσινοι με μια λιτή ανακοίνωση ενημέρωσαν για τη λύση της συνεργασία τους με τον Νορβηγό προπονητή κύριο Ρέκνταλ, μετά από 42 ημέρες συνεργασίας.

Με την ανακοίνωση για την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου, η ΟΜΟΝΟΙΑ δημοσιοποίησε και τα καθήκοντα του:

Ως Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει στον κύκλο εργασιών της Ποδοσφαιρικής Ομάδας και της Ακαδημίας ποδοσφαίρου και θα αποτελεί Σύμβουλο της Διοίκησης επί ποδοσφαιρικών ζητημάτων. Σε συνεργασία με τον νέο Προπονητή και το Τμήμα Σκάουτινγκ θα έχουν υπό την ευθύνη τους τον προγραμματισμό, που περιλαμβάνει – ανάμεσα σε άλλα – την αξιολόγηση του ρόστερ μας, τον εντοπισμό των μεταγραφικών μας αναγκών και την πρέπουσα στελέχωση της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενόψει και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο κ. Γιάννης Αναστασίου έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο με τα χρώματα της RSC Anderlecht και του Ajax, συλλόγους με τους οποίους στέφθηκε πρωταθλητής. Αγωνίστηκε, επίσης στην εθνική Ελλάδος.

Το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του καριέρας το πέρασε στον Παναθηναϊκό (κύπελλο, πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League), εργάστηκε στην Ολλανδία (Roda JC) και στο Βέλγιο (KV Kortrijk), ενώ διετέλεσε και προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την οποία ανέλαβε σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19.

Οι επόμενοι που παίρνουν σειρά…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ τώρα ξεκινά τις προσλήψεις όσον αφορά τα άτομα που θα αναλάβουν μαζί με τον Αναστασίου το χτίσιμο της νέας χρονιάς.

Ανοικτή παραμένει η θέση του Αθλητικού /Τεχνικού Διευθυντή για την οποία μίλησε πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και είπε πως θα πληρωθεί, όπως επίσης και αυτή του προπονητή.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν αποφασίσει σε συνεννόηση με τον κύριο Αναστασίου να προχωρήσουν και στην πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή ο οποίος θα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την στελέχωση της ομάδας. Φαβορί είναι ο Μάρκο Πετσαϊουόλι, για τον οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ ενδιαφέρθηκε πέρσι όμως λόγω του συμβολαίου του με την Γαλατάσαραϊ δεν κατέστη δυνατό να έρθει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σε επαφές μαζί του και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Επίσης οι άνθρωποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θέλουν να κλείσουν το θέμα νέου προπονητή άμεσα έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στην ομάδα από τώρα (χωρίς να προπονεί και να κοουτσάρει) έτσι ώστε να ξεκινήσει μαζί με τους υπόλοιπους το χτίσιμο για τη νέα χρονιά.

Στα υπόψη για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή είναι και ο Λιθουάνος Ντραμπράουσκας, και πολύ πιθανόν να υπάρξει και με αυτόν συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Επίσης θα γίνει ακόμη μια πρόσληψη από ότι μαθαίνουμε που θα αφορά το θέμα του «Ηλίας Πούλλος». Στόχος είναι στην ομάδα να έρθει μια προσωπικότητα από το παρελθόν που θα μπορέσει να έχει τον έλεγχο του προπονητικού κέντρου.

Ο «Πράσινος λαός» αναμένει

να γίνουν όσα πρέπει!

Οι εξελίξεις λοιπόν είναι ραγδαίες, γι’ αυτό καλύτερα να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΟΜΟΝΟΙΑ,  κι έπειτα ο κόσμος των πρασίνων θα μπορεί να βγάλει τα πρώτα μας συμπεράσματα!

Όπως και να έχει, πλέον είμαστε μπροστά σε μια νέα αρχή για την ΟΜΟΝΟΙΑ και όλοι ελπίζουν  να γίνουν όσα πρέπει, για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει, στην κορυφή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Τα πράγματα ασφαλώς δεν είναι εύκολα, καθώς θα χρειαστούν πολλά πράγματα το ερχόμενο καλοκαίρι με πρώτο και κύριο την αναδιαμόρφωση του ρόστερ και το ξεσκαρτάρισμα έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις ενίσχυσης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν σηκώνει άλλη αποτυχημένη χρονιά και το βάρος ρίχνεται στον κύριο Γιάννη Αναστασίου και στους συνεργάτες που θα επιλέξει!

Διαβάστε Επίσης