Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΓ. Εισαγγελέας: Δικαιολογείται η διεξαγωγή ποινικής έρευνας για τους ισχυρισμούς δωροδοκίας του...

Γ. Εισαγγελέας: Δικαιολογείται η διεξαγωγή ποινικής έρευνας για τους ισχυρισμούς δωροδοκίας του Βοηθού Γ. Εισαγγελέα

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δήλωσε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δικαιολογείται η διεξαγωγή ποινικής έρευνας σχετικά με αναφορές, οι οποίες έγιναν ως προς κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σε σημερινή γραπτή δήλωση σε σχέση με τα χθεσινά συμβάντα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι παρέλαβε σήμερα το πρωί το κείμενο των αποστενογραφημένων πρακτικών τα οποία τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πιο πάνω συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Αφού μελέτησε προσεκτικά τα επίμαχα σημεία δηλώσεων που έγιναν από παριστάμενα πρόσωπα ενώπιον της Επιτροπής, είπε, “κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δικαιολογείται και θα πρέπει να διεξαχθεί ποινική έρευνα σχετικά με αναφορές οι οποίες έγιναν ως προς κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι αυτή η πτυχή των διαμειφθέντων στη Βουλή παρουσιάζεται επί του παρόντος ως η μόνη η οποία ενέχει ποινική πτυχή και επομένως εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ενώ άλλες πτυχές μπορούν να τύχουν άλλων χειρισμών και/ή από άλλα όργανα.

Η διεξαχθησόμενη έρευνα, για ευνόητους λόγους, είπε, οι οποίοι αναφέρονται στην καθημερινή επαφή και σχέση των αστυνομικών ανακριτικών οργάνων, με τη Νομική Υπηρεσία θα πρέπει να διενεργηθεί από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή έτσι ώστε να τηρηθούν και να φαίνονται ότι τηρήθηκαν, τα εχέγγυα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι η έρευνα θα αρχίσει και θα ζητηθεί όπως περατωθεί στο συντομότερο χρονικό διάστημα και λεπτομέρειες ως προς το πρόσωπο του ανακριτή και συναφή θέματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Διαβάστε Επίσης