Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Κύπρος στο έλεος ψηλών θερμοκρασιών και της απρονοησίας των κυβερνώντων!

Η Κύπρος στο έλεος ψηλών θερμοκρασιών και της απρονοησίας των κυβερνώντων!

-

H καλοκαιρινή περίοδος έφτασε και οι κυβερνώντες ως είθισται τρέχουν την υστάτη. Λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε., εναντίον της Ρωσίας, η χώρα μας μένει και φέτος ανοχύρωτη, καθ’ ότι δεν θα έχουμε για ακόμη μία φορά τα ρωσικά πυροσβεστικά «Καμόφ». Σε συνεδρία της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Περιβάλλοντος ακούστηκαν  πράματα και θάματα. 

Από το Τμήμα Δασών έγινε αναφορά ότι  η Κύπρος βρίσκεται στο έλεος των ψηλών θερμοκρασιών και αυτή την στιγμή δεν διαθέτει κανένα πτητικό μέσο πυρόσβεσης καθ’ ότι τα 8 πτητικά μέσα που διαθέτει η υπηρεσία βρίσκονται ακόμη υπό επισκευή! Μάλιστα ακούστηκε ότι το ένα θα είναι έτοιμο εντός των ημερών ενώ ένα δεύτερο έχει αποσταλεί στο Ισραήλ για επισκευή γιατί χρειάζεται αντικατάσταση η μηχανή του και θα είναι έτοιμο εντός Ιουνίου. Πάντως δεν έγινε καμία αναφορά για μίσθωση άλλων πτητικών μέσων.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έθεσαν θέμα των ηλεκτρικών καλωδίων που διέρχονται από τα δάση για τα οποία δεν έγινε τίποτε παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, για τα έργα ΑΠΕ σε αγροτικές περιοχές που βλαστούν όπως τα μανιτάρια και είναι επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιών. 

΄Αφησαν την Κύπρο ακάλυπτη στις πυρκαγιές, κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων και τρέμουμε  στην σκέψη τυχόν προκύψουν καταστάσεις όπως την πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακα και αυτή της Σολιάς στις οποίες χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές, αλλά κανένας δεν πλήρωσε τα εγκληματικά λάθη!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης