Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠΕΟ: Ύψιστη προτεραιότητα η ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

ΠΕΟ: Ύψιστη προτεραιότητα η ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Η ανανέωση των Συμβάσεων με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση άλλων ωφελημάτων και ιδιαίτερα η ανανέωση των ΣΣΕ στους κλάδους των Κατασκευών και Ξενοδοχείων με ενίσχυση θεσμικών, νομοθετικών μέτρων για την εφαρμογή τους, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το 2024

-

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, σε συνεδρία του την  Τετάρτη, εκτίμησε τα οργανωτικά και οικονομικά αποτελέσματα κατά το 2023 και ενέκρινε το οργανωτικό και οικονομικό πλάνο για το 2024.

Το Γενικό Συμβούλιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αποτίμησε θετικά το γεγονός ότι σημειώθηκε σημαντική αύξηση μελών το 2023 επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΕΟ βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία. Το γεγονός ότι πέραν από 7,000 νέα μέλη οργανώθηκαν στην δύναμη της ΠΕΟ για πρώτη φορά το 2023, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς την Ομοσπονδία μας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες μέσα στις οποίες επιτεύχθηκαν αυτά τα αποτελέσματα, το Γ.Σ. συγχαίρει όλα τα στελέχη και μέλη της ΠΕΟ, για τη συλλογική και οργανωμένη δουλειά που έγινε.

Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τους στόχους του οργανωτικού και οικονομικού πλάνου για το 2024. Βασική επιδίωξη είναι η περαιτέρω οργανωτική ανάπτυξη της ΠΕΟ, στοιχείο το οποίο αποδεικνύεται καθοριστικό στους καθημερινούς αγώνες για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην οργάνωση νέων επιχειρήσεων και κλάδων.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ επιβεβαίωσε ότι το 2024, θα είναι χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για το Συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων για προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα γενικά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα όπως η ΑΤΑ, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συμπεριλαμβανομένου του πέναλτι 12% σε όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος, η βελτίωση του κατώτατου μισθού με καθιέρωση ελάχιστων δικαιωμάτων για όσους δεν καλύπτονται από ΣΣΕ, ο γενικότερος αγώνας μας ενάντια στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι ευρύτερες διεκδικήσεις μας για επέκταση του κοινωνικού κράτους και η βελτίωση ωφελημάτων ευάλωτων ομάδων, τα ζητήματα της υγείας, της στέγης και άλλα σημαντικά για τους ανθρώπους της εργασίας θέματα, θα είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητες μας.

  • Είναι για αυτό που η περαιτέρω οργανωτική ενίσχυση της ΠΕΟ έχει σημασία να συνεχίσει απρόσκοπτα. Όσο πιο δυνατοί είμαστε οργανωτικά τόσο πιο αποτελεσματικά δίνουμε τους αγώνες μας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, καλεί τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα την νέα γενιά σε αγωνιστική εγρήγορση και συσπείρωση. Με την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς κτίζουμε τις προϋποθέσεις για συνεχή βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Οι επικείμενες εκδηλώσεις για να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά σε λιγότερο από 1.5 μήνα, ας μετατραπούν σε εφαλτήριο αγώνων και διεκδικήσεων για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Διαβάστε Επίσης