Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΜε αλχημείες έκαναν όλους τους εργαζόμενους… «υψηλόμισθους»!

Με αλχημείες έκαναν όλους τους εργαζόμενους… «υψηλόμισθους»!

Το ποσοστό φτώχειας να βγάλουν γιατί όπως παν θα μας πουν ότι είμαστε εκατομμυριούχοι και δεν το γνωρίζουμε!

-

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας γράψαμε ότι το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας  στην ΕΕ φτάνει τα €31,8, στην ευρωζώνη τα €35,6 ενώ στην Κύπρο μόλις και φτάνει τα €20,1 και είναι κατά 36% χαμηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ. 

Και δεν μιλούμε για μέσο ωριαίο κόστος αλλά περί οικονομικής ανισότητας αν κάποιος αναλογιστεί ότι κάποιοι στο δημόσιο/εκπαίδευση/τραπεζικό τομέα  αμείβονται με €38,8 την ώρα ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν τομείς που το ωριαίο κόστος κυμαίνεται από €5-€7. 

Τώρα ήρθε καπάκι η Στατιστική Υπηρεσία με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων  το τέταρτο   τρίμηνο  του 2023 κατέγραψαν «αύξηση» και  εκτιμούνται στα €2693 σε σύγκριση με €2593  το αντίστοιχο τρίμηνο  του 2022 και μάλιστα παρατηρείται «αύξηση» της τάξης του 6,2%! Και η κοροϊδία πάει σύννεφο γιατί  οι εργοδοτούμενοι στον ιδιωτικό τομέα  είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται μέχρι και 40% είτε έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. 

΄Οσο για το ποσό των €2693   μηνιαίως «λογικό» είναι γιατί αν πάρεις τον  ΜΗΝΙΑΙΟ μισθό ενός υψηλόμισθου στον τραπεζικό τομέα, ενός ανώτερου κρατικού/ημικρατικού αξιωματούχου  που ανέρχεται στις €10000, προσθέσεις τον ΕΤΗΣΙΟ μισθό των €8000-€10000 που αμείβονται οι περισσότεροι, τότε ο μέσος μισθός είναι ….. ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ.    Το ποσοστό φτώχειας να βγάλουν  γιατί όπως παν θα μας πουν ότι είμαστε εκατομμυριούχοι και δεν το γνωρίζουμε!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης