Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ«Πειραγμένα» τα στοιχεία από τους κυβερνώντες για να δείχνουν μειωμένη την ανεργία!

«Πειραγμένα» τα στοιχεία από τους κυβερνώντες για να δείχνουν μειωμένη την ανεργία!

-

Η ανεργία σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας  τον Φεβρουαρίου του 2024 μειώθηκε κατά 2293 πρόσωπα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 και περιορίζεται στα 14304 πρόσωπα… Στη συνέχεια ήρθαν και  έδωσαν νέα, «διορθωμένα»  στοιχεία που δείχνουν ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν μειωθεί στα 11687 πρόσωπα. 

Την πάτησαν όμως γιατί ακολούθησε η δημοσιοποίηση στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία που καταγράφει ότι το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2024 ανήλθε στο 6,7% σε σύγκριση με 6,3% τον προηγούμενο μήνα. 

  • Σχετικά επισημαίνουμε ότι τον Ιανουάριο 2024 η ανεργία έφτασε τις 33000 πρόσωπα σε σύγκριση με 31000 τον Δεκέμβριο του 2023. 

Ακόμη, σημειώνουμε ότι ο αριθμός των 33000 ανέργων προέρχεται από το  ότι στις λίστες του Υπουργείου Εργασίας και σ’ αυτές δεν περιλαμβάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, οι άνεργοι αυτοεργοδοτούμενοι και άτομα με μερική απασχόληση ενώ υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις άνεργους δεν ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας

  • Εξάλλου περισσότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους ανέργους δεν δικαιούνται ανεργιακό επίδομα  αφού έχει περάσει η περίοδος των έξι μηνών που δικαιούνται αυτό το επίδομα. 

΄Οσον αφορά τους νέους μεταξύ 15-24 ετών η ανεργία φτάνει το 18,6%  και είναι  η 5η μεγαλύτερη στην ΕΕ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία 24500 νέοι κάτω των 29 ετών ΔΕΝ  βρίσκονται  ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην απασχόληση, ούτε στην περιβόητη κατάρτιση που κάθε τρεις και μία διατυμπάνιζαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες καθώς και η  κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη  που είναι η συνέχεια τους,  που αντί να εγκύψουν πάνω στο τεράστιο θέμα της ανεργίας ανάμεσα στους νέους μας ακόμα και στην εκμετάλλευση τους από τους μεγαλοκαρχαρίες, έδωσε   στους νέους που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους κάρτα €220,   άσχετα αν στις 28 Ιανουαρίου του 2023 στο προεκλογικό του πρόγραμμα τους έταζε €350… για προαγωγή του πνεύματος τους!   

Κατά τα άλλα ο κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωνε: «Να δώσουμε ευκαιρία στους νέους», μόνο που δεν διευκρίνισε ποιους νέους εννοούσε… Προφανώς αναφερόταν στον περίγυρο του και σε όσους έχει υποχρέωση γιατί του δούλεψαν κατά την προεκλογική περίοδο!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης