Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΟ πιο κερδισμένος είναι η αμερικανική πολεμική βιομηχανία…

Ο πιο κερδισμένος είναι η αμερικανική πολεμική βιομηχανία…

-

Ποιος είναι πιο κερδισμένος, η Tουρκία που πέτυχε την αγορά των αμερικανικών F16 ή η Ελλάδα που πέτυχε την αγορά των επίσης αμερικανικών F35; Ο πιο κερδισμένος είναι η αμερικανική πολεμική βιομηχανία που θα τσεπώσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια και οι πιο ζημιωμένοι είναι οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας που θα πληρώσουν αυτά τα δισεκατομμύρια.

  • Επιπλέον οι δύο λαοί θα βρίσκονται στο κίνδυνο αλληλοσφαγής αν τυχόν προκύψει σύγκρουση και αυτό δεν αποκλείεται, ειδικά με τις επεκτατικές εθνικιστικές και αυτοκρατορικές αντιλήψεις που επικρατούν στις τουρκικές άρχουσες τάξεις.

Επιτυχία θα ήταν τόσο για την Ελλάδα όσο και την Τουρκία αν έλυναν τις διαφορές τους ειρηνικά, αν η Τουρκία, το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, σταματούσε την επεκτατική της πολιτική, ώστε να μη χρειάζονται ούτε πολεμικά αεροπλάνα ούτε άλλα όπλα.

  • Παρεμπιπτόντως το κόστος του κάθε F35 από 80 εκατομμύρια δολάρια το ένα που ήταν το 2022, ξαφνικά σήμερα έγινε 115 εκατομμύρια δολάρια το ένα, χώρια τα ανταλλακτικά και έξτρα κινητήρες. Έτσι οι Έλληνες θα χωθούν στα χρέη και οι προμηθευτές στα δολάρια.

Και επιπλέον, όπως γράφτηκε στον ελληνικό τύπο, ένα από τα ανταλλάγματα που πήραν οι ΗΠΑ, είναι ότι θα τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιες στις πολεμικές και άλλες επιχειρήσεις που θα κάνουν στην ευρύτερη περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι επίσης διατεθειμένες να δώσουν δάνειο 30 εκατομμυρίων στην Ελλάδα για αγορά εξοπλισμών προκειμένου να ενθαρρυνθεί στήριξη προς την Ουκρανία.

 Ελλάδα ευκολόπιστη και πάντα γελασμένη, υποτελής, ξενόφιλη και καταχρεωμένη.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης