Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑποφυλάκισαν τον αρχηγό της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» Νίκο Μιχαλολιάκο!

Αποφυλάκισαν τον αρχηγό της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» Νίκο Μιχαλολιάκο!

Απόφαση πρόκληση στην Ελλάδα!

-

ΑΘΗΝΑ- Την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα και τους αγώνες του Ελληνικού λαού που έχει καταδικάσει αμετάκλητα τα φασιστοειδή.

Η απόφαση – πρόκληση πάρθηκε παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή στη φυλακή του Ν. Μιχαλολιάκου, θεωρώντας πως δεν έχει υπάρξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση του αρχηγού των ναζί δολοφόνων. Παρέθεσε, μάλιστα, εκτεταμένη αρθρογραφία με την οποία εμφανίζεται αμετανόητος.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει συμπληρώνει τα 3/5 της ποινής των 13 ετών που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών περιορίστηκε να του επιβάλει τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική, της εμφάνισης στο ΑΤ του τόπου διαμονής του μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του.

Πηγή: 902.gr

Διαβάστε Επίσης