Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΤιμούν τους καταστροφείς του Ελληνικού  πολιτισμού!

Τιμούν τους καταστροφείς του Ελληνικού  πολιτισμού!

Γιορτάζοντας, υποτίθεται, τη «Μέρα των Ελληνικών Γραμμάτων»…

-

Μπορεί αυτά που θα διαβάσετε να τα έχετε ξαναδιαβάσει, και μπορεί κάποιοι από σας να θυμώσετε με το θράσος μου να λέω αυτές τις αλήθειες. Όμως φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια, όπως έλεγε ο Μέγας Αριστοτέλης.

Επειδή δε ζούμε σε μια κοινωνία που εύκολα παρεξηγεί, λόγω επιβληθέντων αντιλήψεων και άγνοιας της ιστορίας, θέλω εξ αρχής, να διαχωρίσω την αρχαία ρήση «αγαπάτε αλλήλους»

  • [(«Όλους αγάπα» — Φωκυλίδης, «Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους» — Πλάτων (Νόμοι 738D) δηλ. «Να αγαπάτε αλλήλους», 
  • «Αγάπα τον πλησίον μικρά ελαττούμενος» — Θαλής ο Μιλήσιος, «Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου»]

και δεκάδες άλλα, που νομίζω πως οι περισσότεροι από μας ενστερνίζονται και που ο χριστιανισμός αντέγραψε και ο χριστιανισμός των φτωχών τα δέχεται, από τον χριστιανισμό όπως τον έγραψαν οι δημιουργοί του και ερμήνευσαν οι αυτοκράτορες και οι επίσκοποι αργότερα.

Το ’χει λοιπόν η κυρίαρχη τάξη της ράτσας μας να τιμά τους καταστροφείς μας.

  • Γιόρτασε και φέτος  το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τη μέρα των Ελληνικών Γραμμάτων τιμώντας, όπως συνηθίζεται, τους καταστροφείς των Ελληνικών Γραμμάτων.

 Όσοι έχετε το «κακό» συνήθειο να διαβάζετε, θα έχετε διαβάσει πολλά για την μανιώδη προσπάθεια καταστροφής του ελληνικού πολιτισμού από ηγέτες του Xριστιανισμού, (αυτοκράτορες, πατριάρχες, επισκόπους) από τον 2ο αιώνα ως σήμερα.

Από τις μαζικές δολοφονίες, καταστροφές ελληνικών σχολών και ναών, τον βίαιο προσηλυτισμό και κάψιμο χιλιάδων πάπυρων (βιβλίων) ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας και επιστήμης, από αυτοκράτορες και επισκόπους, όπως τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο (το μεγάλο κατά την χριστιανική εκκλησία) μέχρι τη δολοφονία της Αλεξανδρινής φιλοσόφου, μαθηματικού και αστρονόμου Υπατίας, που καθόλου δεν συμπαθούσαν ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύριλλος και ο  Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς λεηλατούν τον Ναό του Απόλλωνα. Με κομμάτια του αρχαίου ελληνικού ναού έκτισαν την εκκλησία του Προφήτη Ηλία…

ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Για όσους δεν έτυχε να διαβάσετε, παραθέτω μόνο μερικές γραμμές από τα πολλά ανθελληνικά και χυδαία που έγραψαν οι ιεράρχες που γιορτάζει ακόμα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Έτσι για να καταλάβουμε ποια Παιδεία και ποιό Πολιτισμό δίνουμε στα παιδιά μας.

Μέγας Βασίλειος: «Δεν πρέπει να παραδώσετε στους αρχαίους (Έλληνες) συγγραφείς το τιμόνι του νου σας, για να σας πάνε όπου αυτοί θέλουν»

Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια…

Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους… Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους»

«Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ρήτορες, είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα παιδιά που λένε ανοησίες» «Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των (Ελλήνων) προγόνων του, .., αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων (δηλ. εβραϊκά, της Παλαιάς Διαθήκης), των μαρτύρων, των επισκόπων και των αποστόλων». «Αφανίσαμε από προσώπου γης κάθε ίχνος παιδείας, τέχνης και φιλοσοφίας του αρχαίου κόσμου».

Γρηγόριος Ναζιανζηνός, ο Θεολόγος: «Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου»…

 «Οι αμόρφωτοι (Έλληνες) φιλόσοφοι, ενώ μυθολογούσαν για τα άστρα και δημιούργησαν την αστρολογία, δεν κατάφεραν να εξηγήσουν πώς μας διοικεί ο Θεός»….

«Η σοφία των Ελλήνων είναι τύφος…

Οι Έλληνες είναι αλαζόνες…δεισιδαίμονες…αυθάδεις…».

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ!

Αν λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θέλει πραγματικά να γιορτάζουμε τα ελληνικά γράμματα, υπάρχουν δεκάδες έλληνες φιλόσοφοι και άνθρωποι των γραμμάτων και επιστημών (Αριστοτέλης, Ηράκλειτος, Πλάτωνας, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Όμηρος, Ησίοδος, Αισχύλος, Αναξαγόρας, Απολλώνιος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Επίκουρος, Ευκλείδης, Δημόκριτος, Υπερείδης, Δημοσθένης, Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Θαλής, Υπατία, Λεύκιππος, Αρίσταρχος, Ερατοσθένης, Ισοκράτης για να αναφέρω τα ονόματα μερικών εκ του προχείρου),  που λάμπρυναν με τη σοφία και το έργο τους τον παγκόσμιο πολιτισμό για να τους αφιερώσει μια μέρα.

  • Γιατί δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα, όσο εμβολιάζουμε την Παιδεία με αναχρονιστικές σκοταδιστικές αντιλήψεις αγνοώντας τον πολιτισμό του φωτός, της συγκριτικής σκέψης και της επιστήμης.

 Είναι οξύμωρο, ακατανόητο και πέραν από κάθε λογική, να γιορτάζουν τα ελληνικά γράμματα τιμώντας δεδηλωμένους εχθρούς των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης