Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΠΣΕ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 14/01/2024, ΒΑΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

ΠΣΕ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 14/01/2024, ΒΑΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

-

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ανακοινώνει τη διοργάνωση διαδήλωσης ενάντια στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. Η διαδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την υποστήριξη που δίνεται από τις στρατιωτικές βρετανικές βάσεις στο βομβαρδισμό της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΕ:

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους να δώσουν το παρών τους στη διαδήλωση ώστε να καταδικάσουμε τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται από τις βρετανικές βάσεις για μεταφορά πολεμικού υλικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι αγωνιζόμαστε ώστε η Κύπρος να καταστεί γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας των λαών. Ο κυπριακός λαός δεν θέλει τις στρατιωτικές Βρετανικές Βάσεις στη χώρα του. Αποτελούν διαρκή κίνδυνο για τη χώρα μας και για τους λαούς της περιοχής. Γι’ αυτό απαιτούμε το κλείσιμό τους.

Καταδικάζουμε την παράνομη παρουσία του αμερικάνικου στρατού στη χώρα μας.

Καταδικάζουμε τη μετατροπή της Κύπρου σε ορμητήριο πολέμου.

Μαζί απαιτούμε να τερματιστεί η εμπλοκή της Κύπρου μέσω των βρετανικών βάσεων στη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Απαιτούμε άμεση και πλήρη κατάπαυση πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Απαιτούμε να τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ.

Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη και ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαιτήσει επιτέλους εξηγήσεις για τις στρατιωτικές δραστηριότητες των βρετανικών βάσεων και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τον παλαιστινιακό λαό.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Διαβάστε Επίσης