Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ«30 Μαρτίου... Ημέρα Παλαιστινιακής γης» - Αντίσταση κι αγώνας!

«30 Μαρτίου… Ημέρα Παλαιστινιακής γης» – Αντίσταση κι αγώνας!

«Αγωνιζόμαστε για την ίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τίποτα λιγότερο»!

-

Με την ευκαιρία της αυριανής Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης, η πρεσβεία στη Λευκωσία, του Κράτους της Παλαιστίνης εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

«30 Μαρτίου… Ημέρα Παλαιστινιακής γης.

Μια γη που εδώ και χρόνια θέλουν να αφαιρέσουν από τους Παλαιστίνιους.

Μια γη που θέλουν να ξεριζώσουν από την καρδιά τους.

Μια γη που επιχειρούν να της αλλάξουν ταυτότητα, ζωή, ανθρώπους, ήθη, έθιμα και αισθήματα.

Η Παλαιστινιακή γη όμως αντιστέκεται και αγωνίζεται, γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει ο λαός της.

Κάθε χρόνο στις 30 Μαρτίου, ο λαός της Παλαιστίνης τιμά την γή του αλλά και όλους τους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Στις 30 Μαρτίου 1976, έξι Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πυρά, μετά την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης ότι σκοπέυει να κατάσχει 21,000 στρέμματα γης για να δημιουργήσει εβραικά βιομηχανικά κέντρα.

Από το 1976 που καθιερώθηκε η μέρα αυτή, είναι αφιερωμένη προς τιμήν του αγώνα των Παλαιστινίων να κρατήσουν την γη τους και την εθνική τους ταυτότητα, μέσα σε ένα όλο και πιο βάρβαρο περιβάλλον. Οι Παλαιστίνιοι επιμένουν και αγωνίζονται για την δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ειρήνη και τα αναφαίρετα δικαιώματά τους για επιστροφή και αυτοδιάθεση, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και στις ρατσιστικές του πολιτικές.

Είναι ένας αγώνας υπεράσπισης της πατρίδας μας για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον ώστε να μπορέσουμε να ζούμε με δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη αλλά πάνω από όλα να ζούμε με περιφάνεια και αξιοπρέπεια. Αγωνιζόμαστε για την ίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τίποτα λιγότερο.

Η κατοχική δύναμη του Ισραήλ ελέγχει περισσότερο από το 85% της ιστορικής γης της Παλαιστίνης, επιμένοντας στις συστηματικές πολιτικές επέκτασης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από το 1948 ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν την ζωή τους για την ευλογημένη γη της Παλαιστίνης ξεπερνάει στους 100,000. 

Κάτω από τα απαθή και αδιάφορα βλέμματα του πολιτισμένου κόσμου, το αίμα που χύνεται και ποτίζει την γη των Παλαιστινίων συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ήδη χάσει την ζωή τους περίπου 35,000 αθώοι πολίτες, με το Ισραήλ να συνεχίζει να διαπράττει μια γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας.

Το αθώο αίμα των ανθρώπων αυτών είναι η τροφή που μας ριζώνει στα πάτρια χώματα της γης μας, αλλά ελπίζουμε να είναι και το τελευταίο που ποτίζει την γη της Παλαιστίνης.

Όπως η ελιά στην Παλαιστίνη είναι κάτι περισσότερο από ένα δέντρο, αφού είναι ανθεκτική στην ξηρασία έχοντας την δύναμη να μεγαλώνει σε φτωχά εδάφη, συμβολίζοντας την σχέση των Παλαιστινίων με την γη τους, έτσι και οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται και αντέχουν έχοντας βαθιά τις ρίζες τους στο χώμα της γης τους.

Η ημέρα της Παλαιστινιακής Γης είναι μια ευκαιρία για όλους μας, για άλλη μια φορά να καλέσουμε την Διεθνή Κοινότητα να σταθεί στο πλευρό μας και να καταστήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για εγλήματα πολέμου και αρπαγή της γης μας».

Διαβάστε Επίσης