Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΤους πήραν χαμπάρι και μας απειλούν οι αντίπαλοι του Ισραήλ!

Τους πήραν χαμπάρι και μας απειλούν οι αντίπαλοι του Ισραήλ!

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα»…

-

 Άρχισαν να μας απειλούν οι αντίπαλοι του Ισραήλ, για την διπλοπρόσωπη, όπως λένε και όπως φαίνεται, στάση της κυβέρνησης μας στο Παλαιστινιακό. Το να μην υποστηρίζεις έναν εγκληματία δε σημαίνει αυτόματα ότι υποστηρίζεις ένα άλλο εγκληματία.

Το να υποστηρίζεις όμως την κατάπαυση των πολεμικών επιχειρήσεων, τον τερματισμό της δολοφονίας αμάχων και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων με κτηνώδεις μεθόδους βομβαρδισμών, στέρηση φαγητού, νερού, φαρμάκων, βασικής ιατρικής περίθαλψης, ηλεκτρισμού και στέγης είναι υποχρέωση του κάθε πολιτισμένου ανθρώπου.

Ως μικρή χώρα υπό κατοχή, έχουμε υποχρέωση να είμαστε οπαδοί της ειρήνης, να διατηρούμε φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής και να συνεισφέρουμε όσο μας περνά, προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δυστυχώς η κυβέρνηση μας, συνεχίζοντας την πολιτική Αναστασιάδη, έχει πάρει θέση υπέρ του πολεμοχαρούς καθεστώτος του διεφθαρμένου Νετανιάχου. Αυτό φαίνεται, όσο και αν το κρύβουν, εκτός από τις δηλώσεις της κυβέρνησης, από το γεγονός ότι ανέχεται αδιαμαρτύρητα, αμερικανικά και εγγλέζικα κατασκοπευτικά ή και βομβαρδιστικά αεροσκάφη να φεύγουν από το Ακρωτήρι για πτήσεις μέχρι την Παλαιστίνη ίσως και πιο πέρα.

  • Συνέπεια αυτού, έχουμε δημιουργήσει εχθρούς στον αραβικό κόσμο και σε άλλες χώρες, εγκαταλείποντας την πολιτική της φιλίας με όλα τα κράτη της περιοχής που παραδοσιακά είχε η Δημοκρατία από το 1960 μέχρι το 2013.

Η κυβέρνηση βρίσκεται όλο και περισσότερο «σε συντονισμό με τους στρατηγικούς εταίρους της» που είναι το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αυτό γίνεται καθαρά για ανθρωπιστικούς σκοπούς. 

Πολύ θα θέλαμε να είναι έτσι, και υποστηρίζουμε με θέρμη ένα πραγματικά ανθρωπιστικό διάδρομο προς την Γάζα, αλλά αυτά τα πράγματα πολύ δύσκολα κρύβονται, την ώρα που η μονόπλευρη  πολιτική μας και οι διευκολύνσεις στο ένα στρατόπεδο γίνονται αντιληπτά, βάζοντας μας ταυτόχρονα στο στόχαστρο των αντίπαλων του Ισραήλ και των ελαχίστων συμμάχων του.

Διαβάστε Επίσης