Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΟ Νίκος Χριστοδουλίδης μαριονέτα Βενιαμίν Νετανιάχου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μαριονέτα Βενιαμίν Νετανιάχου

Με εντολές του φασίστα Πρωθυπουργού του Ισραήλ απελάσεις Αράβων από την Κύπρο! >>> «Κανονικό» κράτος – μπανανία κατάντησαν οι κυβερνώντες την Κυπριακή Δημοκρατία!

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Όταν κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα με τις δολοφονικές επιδρομές εθνοκάθαρσης των Ισραηλινών στη Γάζα, καταγράφαμε τις ανησυχίες που εκφράζονταν τους κινδύνους που εμπερικλείει ο εναγκαλισμός από τη κυβέρνηση της Δεξιάς στην Κύπρο με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, το Προεδρικό και τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ, μαζί με το κύριο κόμμα της Δεξιάς, τον ΔΗΣΥ, δήλωναν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας… Καθησύχαζαν την κοινή γνώμη και συνέχιζαν τις πολιτικές των προκατόχων τους, της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και τη συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο!

Τώρα με ανάμειξη των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και με εντολές (!!!) του ίδιου του Πρωθυπουργού του κράτους – τρομοκράτη προς το Νίκο Χριστοδουλίδη που κατάντησε μαριονέτα του  Βενιαμίν Νετανιάχου, οι αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, άλλαξαν τροπάρι για να επιβεβαιώσουν με τον πιο επίσημο τρόπο πως κατάντησαν την Κύπρο «κράτος – μπανανία»!

Εντόπισαν λένε, Ιρανούς «Φρουρούς της Επανάστασης» που έρχονται στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή  Δημοκρατία περιοχής, μέσω του κατεχόμενου από την Τουρκία τμήματος της Κύπρου και έχει λέει η ΜΟΣΑΝΤ,  πληροφορίες ότι θα κτυπήσουν στόχους ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων στο νησί και για να προκαλέσουν την… «συμπάθεια» της κοινής γνώμης στις δημόσιες δηλώσεις τους συγκεκριμενοποιούν πως στόχος των «Φρουρών της Επανάστασης» ήταν «πολίτες που ζουν στην Κύπρο»…   

  • Είναι υπαρκτός ή όχι ο κίνδυνος;

Δυστυχώς ασφαλείς πληροφορίες δεν υπάρχουν. Βεβαίως, πολιτικά υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος, όταν ταυτίζεσαι με τη μια από τις δυο συγκρουόμενες πλευρές και δίνεις «γην και ύδωρ», στρατιωτικές και άλλες διευκολύνσεις, δίνεις επιχειρήματα στην άλλη πλευρά να σε κατατάσσει στις εχθρικές δυνάμεις.

Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στην οποία ο νυν πρόεδρος συμμετείχε ως υπουργός Εξωτερικών, έδωσε διευκολύνσεις στους Ισραηλινούς και την «άδεια» να χρησιμοποιούν το έδαφος της χώρας μας για στρατιωτικούς σκοπούς.

  • Ακόμη, με την ανοχή των κυβερνώντων οι στρατιωτικές βάσεις των Άγγλων χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις στην περιοχή από τους ίδιους αλλά και από τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους τους και ειδικά από τις ΗΠΑ με τη στάθμευση μεγάλου αριθμού στρατευμάτων τους.

Οι πληροφορίες οι οποίες έκαναν το γύρο του διαδικτύου έλεγαν πως από τη Βάση Ακρωτηρίου εξορμούν Αμερικανικά και Βρετανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που εμπλέκονται στις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή αφού τα στοιχεία που συλλέγουν βρίσκονται στη διάθεση του
«συμμαχικού» Ισραήλ στον ακήρυκτο πόλεμο του εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδας της Γάζας.

Εξάλλου τόσο προς τους Αγγλο-αμερικάνους όσο και σε άλλες χώρες της επιδρομικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, παραχωρήθηκαν διευκολύνσεις στα πολιτικά (!!!) λιμάνια και αεροδρόμια της Κυπριακής  Δημοκρατίας.

Όπως αποκαλύψαμε το τελευταίο διάστημα, η εμπλοκή των κυπριακής κυβέρνησης στην Αραβοϊσραηλινή διένεξη και ειδικότερα στις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης από τους Ισραηλινούς στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο της εξαφάνιση των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, προκάλεσε έντονη δυσφορία σε εδώ διπλωματικές αποστολές Αραβικών κυβερνήσεων ενώ υπήρξαν και εντονότατα διαβήματα διαμαρτυρίας για τη μεροληπτική στάση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη υπέρ των Ισραηλινών και για συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες ερμηνεύονται ως εχθρικές προς τους Παλαιστινίους και άλλες Αραβικές χώρες.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ…

Ωστόσο, δεν ίδρωσε καν το αυτί των κυβερνώντων, καθώς είναι προφανώς πολύ ισχυρές οι δεσμεύσεις τους προς τους Δυτικούς για «στήριξη με κάθε  τρόπο των Ισραηλινών» στην επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων.

Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα στους διπλωματικούς κύκλους της Λευκωσίας κανένας δεν εξεπλάγη από τις πληροφορίες που διοχέτευσαν δημόσια οι αρχές ασφαλείας για «συλλήψεις Ιρανών» οι οποίοι θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον «Ισραηλινών και Εβραϊκών στόχων στο νησί»…

  • Πλην όμως δεν κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες εναντίον κανενός. Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, οι «ύποπτοι» απελάθηκαν και στάλθηκαν πίσω στις χώρες τους. Έτσι ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς κατασκόπευαν και ποιοι ήταν ακριβώς οι στόχοι τους οποίους θα κτυπούσαν…

Το δεδομένο είναι πως με επίκληση την υπόθεση αυτή, ικανοποιήθηκαν νέα αιτήματα των Ισραηλινών για επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για προστασία επιχειρήσεων και άλλων υποστατικών Εβραίων που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο.

Η κάθε διάσπαρτη, κυρίως στα αστικά κέντρα έδρα ιδιωτικής επιχείρησης ισραηλινών προστατεύεται με φρουρές ή περιπολίες από την Κυπριακή αστυνομία, χωρίς το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ και οι ίδιες οι επιχειρήσεις του που είναι εγκατεστημένες στην Κύπρο να επιβαρύνονται έστω με το οικονομικό κόστος εξασφάλισης προστασίας.

Πάντως πάνω στην «υπόθεση» αυτή, την οποία το ίδιο το κράτος του Ισραήλ «έδωσε» στις κυπριακές αρχές ασφαλείας, έσπευσε να «επενδύσει» ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνοντας πως «η Μοσάντ ήταν αυτή που βοήθησε την Κύπρο να ματαιώσει την επίθεση κατά Ισραηλινών και Εβραίων πολιτών, με εντολή του Ιράν».

Όταν παρόμοιοι ισχυρισμοί διοχετεύτηκαν και μεταδόθηκαν από ΜΜΕ, τον περασμένο Ιούνη,η Τεχεράνη είχε αρνηθεί ότι βρίσκεται πίσω από οποιοδήποτε υποτιθέμενο σχέδιο επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο. Ωστόσο, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός στην ανακοίνωση του γραφείου του αυτή τη βδομάδα, επιμένει, χωρίς να τεκμηριώνει, ότι «αριθμός παρόμοιων προσπαθειών έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα» και εκφράζει προβληματισμό για την αξιοποίηση του νησιού από το Ιράν «τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς όσο και ως μιας επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής».

Ο Νετανιάχου θυμίζει ακριβώς την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Αυτά που ακριβώς κάνει στην Κύπρο το δικό του κράτος σε συνεργασία με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη (και πριν με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ), λέει πως τα κάνουν άλλοι…

Το λόγο έχει το επίσημο κράτος να φωτίσει την κοινή γνώμη…

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!

Όμως, είτε ήταν υπαρκτή η υπόθεση σχεδιαζόμενων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών και Εβραϊκών στόχων από Ιρανούς ή και άλλους, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι για την Κύπρο και το λαό της. Και δεν περιορίζεται σε τυχόν πλήγμα εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου Ισραηλινών συμφερόντων στο νησί.

Είναι τρομακτικό, και να το σκέφτεται κάποιος, το σενάριο επέκτασης των συγκρούσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στην Αραβοϊσραηλινή διένεξη στο νησί. Γιατί με τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης, ασφαλώς και όλοι γνωρίζουν από που ξεκινούν τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από τα πεδία των μαχών δίνοντας πληροφορίες στους Ισραηλινούς. Και γνωρίζουν επακριβώς από που ξεκινούν τα πλοιάρια που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό για ενίσχυση του ισραηλινού στρατού.  

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυπριακής κυβέρνησης. Με τις πολιτικές, ιδεολογικές ιδεοληψίες και δεσμεύσεις της προς τους Δυτικούς θέτει σε κίνδυνο την Κύπρο και το λαό της! Παίζει παιχνίδια με τη φωτιά και ελπίζουμε στο τέλος να μην κάψει τη χώρα!

Διαβάστε Επίσης