Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΨηφιακό φακέλωμα όλων των πολιτών!

Ψηφιακό φακέλωμα όλων των πολιτών!

Εισοδήματα, καταθέσεις, χρέη περιουσιακά στοιχεία των πολιτών όλα θα περάσουν στο νέο ψηφιακό μητρώο «Μέγα Άρτεμις»

-

Το φακέλωμα πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν οφειλές σε δημόσιο, ταμεία, τράπεζες και ιδιωτικούς φορείς ετοιμάζει η κυβέρνηση, για λογαριασμό των τραπεζών ενώ πρόσβαση θα έχουν και τα επενδυτικά ταμεία – κοράκια!

Μέχρι πρόσφατα οι τράπεζες είχαν το σύστημα ελέγχου «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο οποίο μας είχαν καταχωρημένους όλους σχεδόν τους πολίτες της χώρας είτε ως  δανειολήπτες είτε ως εγγυητές και ανεξάρτητα εάν υπήρχε ενεργός δανεισμός ή εάν είχε εξοφληθεί από χρόνια.  Με δυο λόγια μας έχουν όλους φακελωμένους!

Το δικαιολογητικό που  είχε δοθεί είναι ότι με αυτό το σύστημα οι τράπεζες «θα σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το αξιόχρεο των δανειοληπτών, τυχόν εγγυητών τους καθώς και των συζύγων, είτε πρώην είτε νυν, ακόμα και των παιδιών τους». 

Μετέπειτα αυτό το προνόμιο για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ δόθηκε και στις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και συν τοις άλλοις, εκτός από τις τράπεζες δόθηκε και σε αυτές το δικαίωμα και κάτι περισσότερο, να μπορούν να έχουν πρόσβαση και  στο Κτηματολόγιο για υποθέσεις που αφορούν δάνεια τα οποία πέρασαν στα χέρια τους!

Και όλα αυτά την στιγμή που το  Κτηματολόγιο είναι υπηρεσία του κράτους  και οι τράπεζες μαζί με τις εταιρείες εξαγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ιδιώτες. 

  • Από που και ως που να δίνουν στοιχεία ιδιωτών σε άλλους ιδιώτες όπως είναι τα τραπεζικά ιδρύματα και τα επενδυτικά ταμεία κοράκια;

Αλλά θα μου πείτε, έχουν κάνει και πολύ χειρότερα εδώ θα κολλούσαν;  Φτάνει να εξυπηρετούν το κεφάλαιο του οποίου είναι πιστοί υπηρέτες.

Και πιστεύατε ότι θα μείνουν μέχρι εδώ; 

Την βδομάδα που μας πέρασε η κυβέρνηση ζήτησε από τη Βουλή την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €67950 για την αγορά συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών από γερμανικό οίκο για την δημιουργία του «Μέγα ΄Αρτεμις»! 

΄Οπως αναφέρουν, στόχος αυτού του σχεδίου είναι η βελτίωση της ικανότητας του κράτους να σχεδιάζει και να εφαρμόζει πολιτικές για την πρόληψη και τη διαχείριση του αποθέματος του ιδιωτικού χρέους τόσον προς το δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα και τις εταιρείες εξαγοράς δανείων.

Σύμφωνα με τα όσα λένε στο Υπουργείο Οικονομικών, πρόσβαση στο νέο μητρώο «Μέγα ΄Αρτεμις» θα έχει αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα. 

Προφανώς τα λένε αυτά για να προλάβουν αντιδράσεις.

Όπως έκαναν με το σύστημα που ισχύει τώρα, το «’Αρτεμις» στο οποίο έδωσαν απ’ ευθείας πρόσβαση στις τράπεζες και στα επενδυτικά ταμεία, το ίδιο θα πράξουν και με το «Μέγα Άρτεμις».

Στην Κύπρο ζούμε και με όσα έχουμε υποφέρει την προηγούμενη 10ετία, καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στους κρατούντες. Είναι ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης που δήλωσε ότι η «κυβέρνηση του είναι η συνέχεια της προηγούμενης»!

ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΤΟΥ «ΜΕΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣ»

Όπως πληροφορούμαστε, το έργο «Μέγα Άρτεμις» θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια.  Πρώτα θα καταχωρηθούν σε αυτό το νέο σύστημα οι υποχρεώσεις του καθενός από τους πολίτες, τόσον ιδιωτών όσον και εταιρειών  στο κεντρικό κράτος, όπως οφειλές στο Φόρο Εισοδήματος, στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Κτηματολόγιο και άλλα κυβερνητικά τμήματα. 

Στο δεύτερο στάδιο θα προστεθούν και οι υποχρεώσεις, τόσον ιδιωτών όσον και εταιρειών, στις τράπεζες και στα επενδυτικά τα ταμεία – κοράκια, τις εταιρείες εξαγοράς δανείων.  Και στο τελευταίο στάδιο θα προστεθούν οι τυχόν υποχρεώσεις μας προς την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας,  περισυλλογής σκυβάλων, καθώς και στους ημικρατικούς οργανισμούς, όπως οφειλές στην ΑΗΚ, ΑΤΗΚ, Υδατοπρομήθεια και αποχετευτικά τέλη. 

  • ΄Εστω και ένα σεντ να οφείλουμε στο δημόσιο, ημικρατικούς οργανισμούς, τράπεζες και στα ταμεία –  κοράκια θα καταγράφεται σε αυτό το νέο ψηφιακό μητρώο.

Αυτό, όπως λέει το υπουργείο Οικονομικών, θα συμβάλει τάχατες στη δίκαιη καταγραφή του ιδιωτικού χρέους με σκοπό την διαμόρφωση σωστής πολιτικής που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ιδιωτικού δημόσιου χρέους και με αυτό τον τρόπο, όπως ισχυρίζονται, θα βελτιώσει την ικανότητα τους να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν στοχευμένες πολιτικές για την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

 Θου Λαέ, φυλακήν τω στόματι μου!

Μόνο το ιδιωτικό χρέος στη χώρα μας και αυτό αφορά μόνο δανεισμό από τραπεζικά ιδρύματα, φτάνει τα €62 δισεκατομμύρια και είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν περάσει στα χέρια των επενδυτικών ταμείων φτάνουν μέχρι στιγμής τα €22,5 δισεκατομμύρια.

 ΄Οσον αφορά τις νέες θέσεις εργασίας το πιο πιθανόν είναι να αναφέρονται σε εργασία μερικής απασχόλησης γιατί οι μόνιμες θέσεις εργασίας όλο και μειώνονται.

Αναφορικά με τη «δίκαιη» καταγραφή του ιδιωτικού χρέους, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση αφού όλοι γνωρίζουμε ότι άλλη μεταχείριση, τόσον από το κράτος όσον και από τις τράπεζες,  έχουν οι απλοί θνητοί και άλλη οι μεγαλοκαρχαρίες που οφείλουν τόσο στο κράτος όσο και στις τράπεζες δισεκατομμύρια αλλά δεν τους ενοχλούν γιατί σύμφωνα με τη δική τους λογική, αυτοί φέρνουν τάχατες την «ανάπτυξη»!

ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ…

΄Ενα άλλο λόγο που επικαλούνται οι κυβερνώντες για τη δημιουργία του «Μέγα ΄Αρτεμις» είναι ότι η χώρα μας θα τύχει θετικότερης αντιμετώπισης από τους «οίκους» αξιολόγησης και άλλους οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα Αναπτύξεως που παρακολουθούν την πορεία και «μείωση» του ιδιωτικού χρέους. Όλοι αυτοί υποβάλλουν ότι σε τέτοια περίπτωση θα έχουμε ευνοϊκότερη μεταχείριση και πρόσβαση σε νέο δανεισμό ενώ οι «οίκοι» θα αναβαθμίσουν το αξιόχρεο της χώρας μας. 

  • Για το τελευταίο να μην έχουν καμία έγνοια γιατί αυτοί οι «οίκοι» υποβαθμίζουν ή αναβαθμίζουν την οικονομία μιας χώρας ανάλογα με το πόσο αρεστή είναι η κυβέρνηση της στην εκάστοτε  κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Τώρα δε που η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη τήρησε αποχή στο ψήφισμα του ΟΗΕ για την παραχώρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους δεινοπαθούντες  στη Γάζα από τους νέους «φίλους, συνέταιρους και συνεργάτες»,  την κυβέρνηση του Ισραήλ, να μην έχουν καμία έγνοια, η «αναβάθμιση» της οικονομίας μας είναι δεδομένη…

Με αυτό τον τρόπο θα μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα και μην ξανακούσω για προστασία προσωπικών δεδομένων και το παραμύθι ότι τα προσωπικά μας δεδομένα θα «είναι διασφαλισμένα και ότι θα γίνεται σωστή και ασφαλής διαχείριση τους».  Το φακέλωμα δεν έχει μόνο παρελθόν και παρών αλλά και … μέλλον!

Να πούμε ότι το λόγο έχει η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων; Μπα… Δεν αξίζει τον κόπο! Θα τα βάλει με ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα που κυβερνά και στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο;

Όπως κανένας και καμιά Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων δεν εξέτασε καν για το «Άρτεμις», δεν θα το πράξει προφανώς ούτε για τον «μεγάλο αδελφό» το «Μέγα Άρτεμις»….

Διαβάστε Επίσης