Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΆνοιξαν ξανά τη συζήτηση για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Άνοιξαν ξανά τη συζήτηση για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου...

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Στην αποκάλυψη πως γίνεται συζήτηση για αλλαγή της δομής του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, προέβη με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Είχα ζητήσει, ανέφερε, από την ΚΟΠ πριν από 3-4 μήνες ότι πρέπει να γίνει 8-6 ή 7-7. Βγαίνει προς τα έξω ότι συζητιέται αυτό το πράγμα», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές ακόμη και το ερχόμενο καλοκαίρι!

Ήταν αναμενόμενο ότι μια τέτοια δήλωση, από όπου και να προερχόταν θα έφερνε συζήτηση στην κοινή γνώμη και όχι μόνο, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που δεν λέμε να πάρουμε στα σοβαρά. Ο καθένας το αντιμετωπίζει όπως τον συμφέρει τη δεδομένη στιγμή και δεν προσπαθεί να δει το γενικότερο καλό του κυπριακό πρωταθλήματος.

Κάθε φορά, η κάθε ομάδα κοιτάζει το συμφέρον της, ασκεί πιέσεις και ασφαλώς προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της. Αυτό δεν είναι κακό.

  • Πότε όμως επιτέλους θα κάτσουν όλοι μαζί να δουν το συμφέρον του Κυπριακού ποδοσφαίρου;  

Αυτό είναι ίσως το πιο καίριο ερώτημα και πρέπει πρώτα από όλα να το απαντήσουν στους ίδιους τους εαυτούς τους, όλοι αυτοί που κρατούν την τύχη του Κυπριακού ποδοσφαίρου στα χέρια τους.

Τα δοκιμάσαμε όλα… Τρία γκρουπ με 4 ομάδες στα Play – Off, δύο γκρουπ 6 ομάδων, δύο γκρουπ ένα των 6 ομάδων και ένα των 8…. Το αποτέλεσμα ένα και το ίδιο κάθε φορά. Μάρτιο μήνα και τα ¾ των ομάδων είναι αδιάφορες!

Κι άντε τώρα να πείσεις τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν αυτές τις περιόδους οι πλείστες αδιάφορες ομάδες ότι τους εμπιστεύονται και γι’ αυτό τάχατες τους ρίχνουν στην μάχη. Όλη την χρονιά τους έχουν στα αζήτητα οι λογής – λογής προπονηταράδες ανά το παγκύπριο, και θυμούνται να τους χρησιμοποιήσουν όταν το πουλί πετάσει!

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη της όλης ιστορίας με τη διοργάνωση του παγκύπριου πρωταθλήματος. Αυτό που γνωρίζουμε όμως πολύ καλά και βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά, είναι ότι όσοι κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Κυπριακού ποδοσφαίρου όχι μόνο δεν μπορούν να το βάλουν σε σωστή πορεία, αλλά σχεδόν κάθε απόφαση τους το οδηγεί σε χειρότερα μονοπάτια.

Αντί οι «σοφοί» της Ομοσπονδίας και τα Σωματεία (που φέρουν τεράστια ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση) να δουν πως θα ανεβάσουν το ποδόσφαιρο μας επίπεδο, συζητούν για αμπελοφιλοσοφίες, εάν θα είναι 7 οι ομάδες στο δεύτερο γκρουπ,  ή 8 ομάδες! Θα αλλάξει κάτι αυτό όσον αφορά τις αδιάφορες ομάδες από τόσο νωρίς στα πρωτάθλημα μας; Τίποτα απολύτως!

Η ΚΟΠ ας κάτσει να ασχοληθεί με θέματα ουσίας, όπως είναι η ανάπτυξη των Κυπρίων ποδοσφαιριστών δίνοντας κίνητρα τόσο στους ίδιους, όσο και στις ομάδες τους, κι ας αφήσουν  τις ανούσιες και άσκοπες συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία!

Διαβάστε Επίσης