Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣυνάντηση αντιπροσωπειών ΑΚΕΛ και ΚΚΕ - Δηλώσεις Στέφανου Στεφάνου

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΚΕΛ και ΚΚΕ – Δηλώσεις Στέφανου Στεφάνου

-

Συνάντηση στα Γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ είχαν νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) με επικεφαλής τους Γ.Γ. των δυο αδελφών κομμάτων Στέφανο Στεφάνου και Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά τη συνάντηση ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ανέφερε:

Έχουμε καλωσορίσει με πολλή χαρά και αγάπη την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος, συν. Δημήτρη Κουτσούμπα εδώ στα γραφεία μας.

Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση όπως πάντα, συντροφική, αδερφική όπως είναι και οι σχέσεις του ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ.

Σχέσεις οι οποίες πάνε πάρα πολύ πίσω στην ιστορία και χαρακτηρίζονται από συντροφικότητα, αδερφική και διεθνιστική αλληλεγγύη, γιατί ομολογουμένως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι ένα Κόμμα που διαχρονικά, σταθερά στέκεται με συνέπεια στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και για δικαίωση.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μια χρονιά που συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το δίδυμο έγκλημα που διενεργήθηκε σε βάρος της Κύπρου και του λαού μας, από το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής η οποία ακολούθησε του πραξικοπήματος. Μέσα σε αυτά τα πλαίσιο λοιπόν, θυμηθήκαμε και την ιστορία και τις ΝΑΤΟϊκές συνωμοσίες σε βάρος της Κύπρου που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα και σε μια κατάσταση η οποία επικρατεί από τότε, της ντε φάκτο διχοτόμησης της τουρκικής κατοχής που υπονομεύει την ασφάλεια του λαού και του τόπου μας αλλά και ευρύτερα στην περιοχή. Μια περιοχή η οποία ταλαιπωρείται συνεχώς από συγκρούσεις και πολέμους, ειδικά τώρα που εκτυλίσσεται ένα έγκλημα του κράτους του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Νετανιάχου, σε βάρος των Παλαιστινίων με ό,τι αυτό συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας. Υπογραμμίσαμε και τα δύο κόμματα την ανάγκη όπως επικρατήσει η ειρήνη, να τερματιστεί η φονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και να κυριαρχήσει η ειρήνη και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή μας.

Συζητήσαμε και για την παρούσα κατάσταση που υπάρχει ευρύτερα στην περιοχή και για τις δύο μας χώρες, αλλά και για την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού προβλήματος γιατί η παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση στο Κυπριακό που θα φέρει απελευθέρωση και επανένωση, θα μας οδηγήσει στη διχοτόμηση η οποία πέραν από απευκταία  είναι και επικίνδυνη για το  παρόν και το μέλλον του τόπου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα για αυτή τη συνάντηση. Όπως πάντα με το ΚΚΕ έχουμε ανοικτόκαρδο και συνεχή διάλογο και ασφαλώς αυτός ο διαρκής διάλογος θα συνεχιστεί.

Διαβάστε Επίσης