Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦόροι και ακρίβεια γεμίζουν  τα ταμεία του κράτους!

Φόροι και ακρίβεια γεμίζουν  τα ταμεία του κράτους!

-

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε  ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα για τον πρώτο μήνα του 2024 έφτασε τα €455,9 εκατομμύρια  που αντιστοιχεί στο 1,4% του ΑΕΠ σε σύγκριση με €342,5 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2023  και αυτό οφείλεται στους φόρους, στις αυξημένες τιμές στις υπηρεσίες και αγαθά καθώς εισπραχθέντες τόκους/μερίσματα.

Τα έσοδα του κράτους παρουσιάζουν αύξηση 13,27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και  μάλιστα εκτιμούν  ότι τα αυξημένα έσοδα του κράτους από την άμεση και έμμεση φορολογία θα συνεχίσουν να αυξάνονται για ακόμη τρία χρόνια. Σημειώνουμε δε ότι το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για ολόκληρο το 2023 παρουσιάσαν πλεόνασμα της τάξης των €876,3 εκατομμυρίων.

Και όλα αυτά την στιγμή που η ΕΕ έδωσε τα κατάλληλα εργαλεία για αντιμετώπιση της κατάστασης όπως η αξιοποίηση των απροσδόκητων κερδών ενός εκάστου κράτους μέλος της  για στήριξη των καταναλωτών και των ευάλωτων ομάδων  η κυβέρνηση  προτιμά  να ρουφά το αίμα των πολιτών,  να κρατούν το καρβέλι στα ταμεία του κράτους και να ρίχνουν στον λαό λίγα ψίχουλα.

Διαβάστε Επίσης