Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜόνη έγνοια τους είναι η αύξηση των εσόδων τους από τα πρόστιμα!

Μόνη έγνοια τους είναι η αύξηση των εσόδων τους από τα πρόστιμα!

Φορομπηχτικές πολιτικές από τους κυβερνώντες της Δεξιάς

-

Φαίνεται τους άρεσε το φοροεισπρακτικό μέτρο με τις κάμερες μέσα στις πόλεις και σκέφτηκαν πως να αυξήσουν κι’ άλλο τα έσοδα τους.Έτσι κάθισαν κάτω και σκέφτηκαν πως αν μειώσουν  το όριο ταχύτητας  στα 30 χλμ/ώρα, θα κάνουν χρυσές δουλειές, κάτι όπως τα χρυσά διαβατήρια.

Οι κάμερες στις πόλεις και στα βανάκια είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση. Από το ξεκίνημα του προγράμματος, τα κέρδη πήραν την ανιούσα.

Βέβαια δεν είμαστε γενικά εναντίον της μείωσης της ταχύτητας εκεί όπου οι συνθήκες είναι τέτοιες που να το δικαιολογούν, π.χ. σε πολυσύχναστους δρόμους όπου κυκλοφορούν ποδηλάτες και πεζοί. Όμως η οριζόντια μείωση της ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα στις πόλεις όχι μόνο δε θα συμβάλει στη μείωση των συγκρούσεων οχημάτων, αλλά πολύ πιθανόν θα προκαλέσει αχρείαστη συμφόρηση, καθυστερήσεις, ταλαιπωρία στους οδηγούς και αρκετά έσοδα από πρόστιμα για το κράτος και τις εταιρείες διαχείρισης των καμερών.

Το μέτρο δεν φαίνεται να αποφασίστηκε μετά από σοβαρή μελέτη. Γιατί ποιος μπορεί να κινηθεί με 30 χλμ/ώρα; Μόνο όποιος θελει να κάνει περίπατο και να απολαύσει τη θέα των πόλεών μας. Όλοι οι άλλοι μάλλον δε θέλουν να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο και να αισθάνονται ηλίθιοι.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης