Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜας έμεινε το ρεζίλεμα διεθνώς με βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων…

Μας έμεινε το ρεζίλεμα διεθνώς με βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων…

Στον πάτο η Κύπρος στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων!

-

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο όσον αφορά τις ξένες επενδύσεις και συγκεκριμένα το ποσοστό προστιθέμενης αξίας των ξένων επιχειρήσεων στην κυπριακή οικονομία  που είναι το δεύτερο χαμηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. 

 Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η προστιθέμενη αξία στην οικονομία από τις ξένες επιχειρήσεις οι οποίες ελέγχονται από το εξωτερικό μόλις που φτάνει το 15,6% σε σύγκριση με 22,5% στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Στην εν λόγω έκθεση καταγράφεται παράλληλα ότι η συνεισφορά τους σε θέσεις εργασίας είναι πολύ χαμηλή που μόλις και φτάνει το 7,8% σε σύγκριση με 15% στα υπόλοιπα κράτη μέλη. 

Με λίγα λόγια άνθρακας ο θησαυρός με τα χρυσά διαβατήρια σε «επενδυτές» που η κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς τάχατες μου ότι παραχωρούσαν διαβατήρια σε «επενδυτές» που έφερναν δήθεν χρήμα στον τόπο, είναι στις τζέπες μιας δράκας μεγαλοεπιχειρηματιών ανάπτυξης γης, λογιστών και δικηγορικών γραφείων που κατέληγαν τα δισεκατομμύρια.  

Απλά ο κάθε δισεκατομμυριούχος ξένος φοροφυγάς, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ και την χώρα προέλευσης του, αγόραζε κυπριακό διαβατήριο για να διακινείται ελεύθερα σε 176 χώρες του κόσμου και να μπορεί να επενδύει οπουδήποτε αλλού εκτός από την χώρα μας.  Συν τοις άλλοις, πραγματικοί και σοβαροί επενδυτές δεν πάνε να επενδύσουν σε μια χώρα που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την διαφθορά!

Διαβάστε Επίσης