Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Βάζουν χέρι κάθε μήνα στις συντάξεις των ηλικιωμένων! ΖΗΤΕΙΤΑΙ...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Βάζουν χέρι κάθε μήνα στις συντάξεις των ηλικιωμένων! ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Η κυβέρνηση και οι πεμπτοφαλαγγίτες της εμμένουν στη διατήρηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις όσων εργαζομένων συνταξιοδοτήθηκαν στο 63ο έτος!

-

Εξαπάτησε πάλι τους συνταξιούχους η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη η οποία με δήλωση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου  στη διάρκεια συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας ομολόγησε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το πέναλτι στις συντάξεις! 

Το αποκαρδιωτικό είναι πως ενώ αναγνωρίζουν την αδικία, επιμένουν να βάζουν κάθε μήνα το χέρι στις τσέπες των συνταξιούχων και να κλέβουν το 12% από τις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν στο 63ο έτος της ηλικίας τους!

Είναι… «ανέφικτη», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας η  κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης του 12% γιατί, λέει, θα επιφέρει σημαντικό κόστος για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ).

Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά το 80% των εργαζομένων, οι οποίοι συμπληρώνουν τα κριτήρια για τα αξιοποιήσουν την δυνατότητα για μείωση του ορίου αφυπηρέτησης.

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας είπε το Υπουργείο προέβη σε αναλογιστική μελέτη για τις δυνατότητες του ΤΚΑ, χωρίς να επηρεάζεται η βιωσιμότητα του, ενώ πρόσθεσε ότι το ζήτημα τέθηκε και σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους χωρίς να καταστεί δυνατόν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο ΥΠΕΡΓ δήλωσε ότι αναζητήθηκαν κοινές συνιστάμενες για εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα έτη για πρόωρη συνταξιοδότηση, αναφέροντας ότι ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να βρεθούν κοινές συνισταμένες.

Πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για την εξαίρεση με κριτήρια του πέναλτι 12% σε αυτούς που συνταξιοδοτούνται πριν τα 65.

Παραπέμποντας και στις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, είπε ότι «είναι προφανές πως αν δεν ληφθούν αποφάσεις, θα συνεχίσει να ισχύει ό,τι ισχύει εδώ και περίπου δέκα χρόνια, δηλαδή όσοι συνταξιοδοτούνται πριν τα 65 θα υπόκεινται σε μείωση, αλλά εάν προχωρήσουμε, κάποιοι που εμπίπτουν σε κριτήρια που θα αποφασίσουμε, θα μπορούν να εξαιρεθούν και να έχουν ελάφρυνση».

Εξέφρασε, ακόμα, την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναδρομικότητα της εφαρμογής της ρύθμισης, η οποία υπολογίσθηκε ότι θα επιφέρει έξοδα στο κράτος ύψους €12 εκατ. το χρόνο, είπε ότι το ζήτημα θα εξετασθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού καταλήξουν σε συμφωνία για άλλα ζητήματα.

Διαβάστε Επίσης