Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΨηφιακός πολίτης και... πράσινα άλογα

Ψηφιακός πολίτης και… πράσινα άλογα

-

Μας έχουν ζαλίσει οι κυβερνώντες με τον «Ψηφιακό Πολίτη» που με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή μας εντός του 2024 θα μπορούμε θα κάνουμε σχεδόν όλες τις συναλλαγές μας που αφορούν το δημόσιο όπως την ανανέωση άδειας οδήγησης (που ήδη γίνεται εδώ και χρόνια), ανανέωση άδειας οδήγησης, έγγραφα καταλληλόλητας οχημάτων, βιομετρική ταυτότητα, αιτήσεις για πληρωμή επιδομάτων που θα…, θα…, θα…. γίνονται εντός 30 ημερών, καταβολή θεσμοθετημένης σύνταξης και επίδομα τέκνου  μέσα σε… ένα μήνα, την άδεια ανέγερσης ακινήτου εντός τριών μηνών και το παραμύθι καλά κρατεί. 

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ιδού το θαύμα της…. ψηφιακής, τρομάρα τους, διακυβέρνησης: 

Αρκετοί συμπολίτες μας που δεν είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους για το 2023  μπήκαν στο σύστημα για ανανέωση και  αντί το σύστημα  να τους ενημερώνει ότι η άδεια κυκλοφορίας τους είναι ληγμένη και να τους καλεί να πληρώσουν τα οφειλόμενα καθώς και το πρόστιμο και την ανανέωση για το 2024  τους βγάζει μήνυμα ότι «η άδεια σας είναι ανανεωμένη» και δεν τους επιτρέπει να κάνουν καμιά άλλη ενέργεια!!!

 ΄Οταν δεν καταφέρει κάποιος και επικοινωνήσει με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών σου λένε ότι είναι …. λάθος του συστήματος γιατί άτομα με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας δεν μπορούν να προβούν σε ανανέωση αλλά να περιμένουν μέχρι την λήξη της περιόδου ανανέωσης που καθορίζετα  άρα θα πρέπει να μπορούν να προβούν σε ανανέωση μετά τις 10 Μαρτίου 2024 με το πρόστιμα να αυξάνεται!!! 

  • Παρεμπιπτόντως με εκείνο το… ejustice τι γίνεται; Ακόμα οι δικηγόροι κυκλοφορούν με τόνους χαρτούρα;

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης