Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΌλο και πιο δυστυχισμένοι γίνονται οι Κύπριοι!

Όλο και πιο δυστυχισμένοι γίνονται οι Κύπριοι!

-

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον «δείκτη ποιότητας ζωής» οι πιο χαρούμενοι κάτοικοι στην ΕΕ είναι οι κάτοικοι της Αυστρίας με βαθμολογία 7,5 στα 10, το δε Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας, έχει κατατάξει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την Φιλανδία ως την πιο ευτυχισμένη χώρα ανάμεσα σε 150 χώρες.  

Η Κύπρος κατατάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη ευτυχίας  ανάμεσα σε 143 χώρες  για το 2023  στην 50η θέση από την  46η θέση το 2022 και την 41η θέση  που βρισκόταν το 2021.

  • Έτσι, σύμφωνα με  αυτή την έρευνα γινόμαστε, χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερο δυστυχισμένοι. 

Λογικό μου ακούγεται το συμπέρασμα των ερευνητών, με τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια να καλπάζει, τις τράπεζες να μας ρουφούν το αίμα,   την κυβέρνηση να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου γιατί δεν θέλει να ενοχλήσει το μεγάλο κεφάλαιο ενώ παράλληλα βλέπουν τα κρατικά ταμεία να γεμίζουν με τις δυσβάστακτες φορολογίες ενώ κάθε μέρα ακούμε και ένα νέο σκάνδαλο που μένει ατιμώρητο  και  τη διαφθορά να πετά. 

Όμως, όπως  έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, δεν βαριέστε, «είναι καλύτερο να είσαι δυστυχισμένος και να γνωρίζεις το χειρότερο παρά να είσαι ευτυχισμένος στον παράδεισο των ηλιθίων»

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης