Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝέο χαράτσι με πρόφαση το σύστημα «Πληρώνω όσο πετώ»…

Νέο χαράτσι με πρόφαση το σύστημα «Πληρώνω όσο πετώ»…

-

Σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης πρέπει να εφαρμοστεί παγκύπρια το οικολογικό σύστημα ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΩ.  Το εν λόγω σύστημα με τον τρόπο που εφαρμόστηκε στον Δήμο Αγλαντζιάς έχει αποτύχει παταγωδώς!

Τώρα με της μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντί οι αρμόδιοι/αναρμόδιοι  να ψάξουν να βροΥν τρόπους  για να αποκτήσουν οι πολίτες οικολογική συνείδηση, το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βάλουν στα ταμεία όλο και περισσότερα χρήματα.

Έκοψαν και έραψαν και αποφάσισαν το κάθε νοικοκυριό να πληρώνει πάγιο ετήσιο ποσό ύψους €180 ευρώ συν την αγορά σακούλλων προς €2 έκαστη και υπολογίζουν ότι το ετήσιο κόστος τους θα ανέρχεται στα €140 επιπλέον!

Μας δουλεύουν κανονικά διότι αν αναλογιστεί κάποιος ότι η συγκομιδή σκυβάλων γίνεται δύο φορές την εβδομάδα τότε οι πολίτες θα χρησιμοποιούν σχεδόν διπλάσιο αριθμό σακούλων, άρα θα πληρώνουμε πολύ περισσότερα, σχεδόν τα διπλάσια  από τα €140 ετησίως που μας λεν μόνο για την αγορά σακούλων, αν δε μια οικογένεια αποτελείται από 4-5 άτομα τότε το κόστος θα εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο.

Τρόποι υπάρχουν όπως η κομποστοποίηση για τα υπολείμματα φαγητών ή καλύτερα να μην αγοράζουμε περισσότερα τρόφιμα από όσα χρειαζόματε, Επίσης, στην κουζίνα να χρησιμοποιούμε υφασμάτινες πετσέτες αντί χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο και κατάργηση των πλαστικών με την χρήση δοχείων κατασκευασμένων από γυαλί ή σιλικόνη που πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται.

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης