Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΟύτε ταχυδακτυλουργοί να ήταν! Τους έδωσαν τάχατες «αύξηση» αλλά οι συνταξιούχοι στην...

Ούτε ταχυδακτυλουργοί να ήταν! Τους έδωσαν τάχατες «αύξηση» αλλά οι συνταξιούχοι στην τσέπη τους, βάζουν λιγότερα χρήματα!

Νέο κτύπημα κατά των χαμηλοσυνταξιούχων από την κυβέρνηση

-

Δεν έχουν το «θεό» τους! Έδωσαν «αύξηση» €10-€20 και τους έκοψαν τη «μικρή σύνταξη»! Τελικά μείωσαν τα εισοδήματα των πλέον αδικημένων ανθρώπων της τρίτης ηλικίας

Οι κυβερνώντες παραμύθιαζαν τους χαμηλοσυνταξιούχους ότι από 1/1/2024 θα αυξάνονταν οι βασικές συντάξεις τους κατά 3,89% αλλά τελικά, άνθρακας ο θησαυρός!  Πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους αντί να αυξάνονται να μειώνονται! 

Οι πλείστοι χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν τις μηνιαίες συντάξεις τους να «αυξάνονται» από €10-€20 αλλά από την άλλη πολλοί είδαν είτε να μειώνεται είτε να τους κόβεται η μικρή σύνταξη γιατί με την… «τεράστια» αύξηση που πήραν στη βασική σύνταξη κατέστησαν μη δικαιούχοι!

Βλέπετε η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ως διάδοχος κατάσταση της διακυβέρνησης Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, θέλουν να κάνουν εξοικονομήσεις για να μπορούν να έχουν στα ταμεία του κράτους εκατομμύρια για βολέματα συμβούλων, παρασυμβούλων, κουμπάρων, κουμέρων, ξαδέλφων μέχρι … τέταρτου  βαθμού και ένας τρόπος «εξοικονόμησης» είναι οι μειώσεις των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η κυβερνητική αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο, αφού γνωρίζουν πως σύμφωνα με τα πιο επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στη χώρα μας το 21,3% των ατόμων άνω των 65 ετών, δηλαδή οι συνταξιούχοι,  ζουν στα όρια της φτώχειας και με το αυξανόμενο κόστος ζωής αυτό το ποσοστό θα αυξάνεται ανάλογα!

Οι κυβερνώντες λοιπόν, αν θέλουν πραγματικά να κάνουν εξοικονομήσεις ας αρχίσουν από τις δικές τους τριπλές και τετραπλές συντάξεις,  αρχής γενομένης  από τον νεαρότερο ανά το παγκόσμιο συνταξιούχο, ετών 50, κ.κ. Νίκο Χριστοδουλίδη! Σαν δεν  ντρέπεται, λέω εγώ!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης