Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsF1 – Η McLaren ανησυχεί για τη συνεργασία Red Bull & Alpha...

F1 – Η McLaren ανησυχεί για τη συνεργασία Red Bull & Alpha Tauri

-

Η Red Bull έχει στην κατοχή της δύο ομάδες F1 από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, αγόρασε την ομάδα της Jaguar για τη σεζόν του 2005, πριν αγοράσει την ιταλική Minardi τον επόμενο χρόνο και την ονομάσει Toro Rosso. Η τελευταία μετονομάστηκε σε Alpha Tauri το 2021, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί από τα ίδια κεντρικά γραφεία στην Faenza της Ιταλίας. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2022 κατέγραψαν φέτος την πιο κυρίαρχη σεζόν στην ιστορία της F1 και στις αρχές Ιουλίου σταμάτησαν να εργάζονται στην κυρίαρχη RB19 και ξεκίνησαν τη διάδοχό της.

Η AlphaTauri, συγκριτικά, αναβάθμισε το μονοθέσιό της μέχρι τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο Brown, του οποίου η ομάδα αναδείχθηκε ως ο πιο κοντινός ανταγωνιστής της Red Bull στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, θέλει να εξεταστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε: «Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κανείς μας δεν γνωρίζει είναι πόσο νωρίς σταμάτησαν στην Red Bull την εξέλιξη του του φετινό μονοθεσίου. Ξέρουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τους άλλους στον αγώνα εξέλιξης και ότι έχουμε κλείσει τη διαφορά από τη Red Bull, αλλά αυτό που κανείς μας δεν ξέρει είναι: Σταμάτησε η Red Bull και εμείς απλά την προλάβαμε ή εξακολουθούσαν να εξελίσσονται; Επίσης, έχουμε κάποιες μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τη συμμαχία μεταξύ της AlphaTauri και της Red Bull. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον. Πιστεύω ότι το άθλημα έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να διασφαλίσει ότι όλοι είναι πραγματικά ανεξάρτητοι».

Το πώς θα μοιάζει η συνεργασία Red Bull και AlphaTauri στο μέλλον αποτελεί ένα σημαντικό θέμα συζήτησης μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Red Bull Dietrich Mateschitz τον Οκτώβριο του 2022. Ο γιος του Mateschitz, ο οποίος κατέχει το 49% της εταιρείας, αντιστάθηκε στην πίεση να πουλήσει την AlphaTauri, λέγοντας ότι η φιλοδοξία του πατέρα του ήταν πάντα να έχει δύο ομάδες στο grid.

Διαβάστε Επίσης