Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι τράπεζες αναζητούν καταθέτες και διαφημίζουν (πάλι) σχέδια καταθέσεων…

Οι τράπεζες αναζητούν καταθέτες και διαφημίζουν (πάλι) σχέδια καταθέσεων…

Τα μάτια σας χίλια δεκατέσσερα με τους… «καλύτερους τραπεζίτες του κόσμου»!

-

Τον τελευταίο καιρό οι ιδιωτικές τράπεζες, η μια μετά την άλλη, ανακοινώνουν καταθετικά σχέδια και μάλιστα μιλούν για επιτόκια μέχρι 2,75%.  Τώρα πήραν θάρρος και ανακοινώνουν και επιτόκια 3% για καταθέσεις μέχρι €500000!

Θα μου πείτε, ποιος ασχολείται από το σινάφι μας, ποιος από κατέχει τέτοια ποσά για κατάθεση…. Ωστόσο, ας υποθέσουμε πως κάποιοι τα  έχουν είτε γιατί έχουν  πωλήσει κάποιο ακίνητο, είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν πάρει εφάπαξ και ταμείο προνοίας, και διαθέτουν  έχουν τέτοια ποσά, ποιός θα τους εμπιστευτεί; Σε ένα  τραπεζικό ίδρυμα πάνω από €100.000 θεωρούνται «εγγυημένες», αν και εφόσον; 

Tα μάτια σας χίλια δεκατέσσερα. Το 2013 με τους Κύπριους «καλύτερους τραπεζίτες του κόσμου», όπως μας έλεγαν ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Χάρης Γεωργιάδης, δεν είναι και τόσον μακρυνό που οι τράπεζες έδιναν καταθετικά επιτόκια μέχρι 6%, έταζαν φούρνους παξιμάδια και τελικά είδαμε τι έγινε.  Να έχετε δε κατά νου ότι είναι από τις δικές σας καταθέσεις που οι τράπεζες δανείζουν μέχρι 11,50%.

Διαβάστε Επίσης