Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον...

Θέλουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον Τομέα των ΑΠΕ

Αφορολόγητα ακόμη και τα απροσδόκητα κέρδη και η κερδοσκοπία καλά κρατεί! - Τους κούνησε το δάκτυλο η ΟΕΒ και οι κυβερνώντες αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

-

Στο 11ο Συμπόσιο για την Ενέργεια ακούστηκε και το εξής εξωφρενικό: «Είδαμε από 17 Απριλίου του 2023 την πράσινη παραγωγή της χώρας να αποκόπτεται στο 70% λόγω χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρισμού και αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδράνειας συμπόρευσης με τα εθνικά σχέδια δράσης». 

Και εμείς λέμε ότι η αδράνεια της προηγούμενης καθώς και της σημερινής κυβέρνησης που είναι η συνέχιση της διακυβέρνησης Αναστασιάδη είναι δεδομένη και  αυτές οι εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  που βγάζουν κέρδη εκατομμυρίων περιμένουν χωρίς ντροπή το κράτος και δει από τον φορολογούμενο πολίτη να τους χρηματοδοτήσει  για να κάνουν επενδύσεις, όπως λέμε στα κυπριακά «απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του».

  • Οι πρώην κυβερνώντες μας έλεγαν ότι «θα μελετηθεί το ενδεχόμενο ΠΙΘΑΝΗΣ επιβολής φορολογίας ή τέλους σε ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ παραγωγών ΑΠΕ και ότι αρχές του 2023 θα λάμβαναν απόφαση κατά πόσον υπήρχαν ή όχι ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ υπερκερδών!

Οι ταγοί της ΟΕΒ άρχισαν τότε να κουνούν  το δάκτυλο λέγοντας με τη «φορολόγησης των απρόσμενων κερδών (και όχι των υπερκερδών όπως λέμε εμείς)  ενδεχομένως αυτό να οδηγήσει σε αποθάρρυνση των επενδύσεων»!

Με λίγα λόγια να συνεχίσετε κορόιδα να πληρώνετε τριπλά και τετραπλά την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος!   ΄Ήρθε δε καπάκι ο Υπουργός Ενέργειας στις 9/5/2023   εκφράζοντας τις επιφυλάξεις και τον προβληματισμό του κατά πόσο η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με επιβολή έκτακτης φορολογίας στην εταιρείες ΑΠΕ, λέγοντας ότι  μπορούν να γίνουν πολλά για μείωση του κόστους παραγωγής του ηλεκτρισμού αντί της φορολόγησης αυτών των κερδών και μάλιστα είπε ότι «βάζω την λέξη υπερκέρδη σε εισαγωγικά»!

  Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης