Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλήρωνε «κορόιδο» φορολογούμενε πολίτη για να στηρίζεις τους τραπεζίτες!

Πλήρωνε «κορόιδο» φορολογούμενε πολίτη για να στηρίζεις τους τραπεζίτες!

-

Έγινε γνωστό ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει υποβάλει απαιτήσεις ύψους €107,9 εκατομμυρίων για την περίοδο 1ης Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι την 30η Ιουνίου 2023 από το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων ύψους €2,6 δισεκατομμυρίων που την δόθηκαν σαν εγγύηση το 2018 σε περίπτωση που εξυπηρετούμενα δάνεια του Συνεργατισμού  που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική καταστούν μη εξυπηρετούμενα, με τον Χάρη Γεωργιάδη να διαβεβαίωνε τότε σε  «οι ενδεχόμενες ζημιές της Ελληνικής Τράπεζας που θα κληθούμε να πληρώσουμε σε περίοδο 12 ετών ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ €155 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ».

 Το μόνο που ΔΕΝ γνωρίζουμε είναι εαν στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την…. πανδημία του κορωνοϊού και υπολογίζεται  στα €16 εκατομμύρια γιατί στην συμφωνία υπάρχει όρος πληρωμής των «ζημιών» σε περίπτωση πανδημίας!

Και κανένας πλην αυτών που συνέταξαν την συμφωνία δεν γνωρίζει τι άλλοι όροι υπάρχουν. Μιλούμε για παγκόσμια πράξη κουτοπονηριάς γιατί πουθενά στον κόσμο κανένα κράτος δεν εγγυάται ζημιές μιας ιδιωτικής εταιρείας γιατί οι τράπεζες είναι ιδιωτικές εταιρείες.

Και  μετά την πληρωμή των απαιτήσεων των «ζημιών» τα δάνεια για τα οποία αιτήθηκαν αποζημίωση ξεπουλιούνται στο 10%-20% της αξίας τους.  Είπαμε, οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ ειδικά όταν η κυβέρνηση του τόπου είναι πιστός υπηρέτης τους!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης