Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑφιέρωμα στον Χάρη Χατζηγεωργίου – Ανοικτή

Αφιέρωμα στον Χάρη Χατζηγεωργίου – Ανοικτή

-

Μουσική Ακαδημία ARTE, Τομέας Πολιτισμού της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Περιοδικό «Διόραμα»

7 Νοεμβρίου 2023 7:00 μ.μ. – Αίθουσα εκδηλώσεων του ARTE

* Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Χάρη και την Ντάνα Χατζηγεωργίου

* Χαιρετισμός από την κ Πίτσα Σπυριδάκι, Διευθύντρια της Μουσικής Ακαδημίας ARTE

* Χαιρετισμός από τον κ. Κώστα Κώστα, Επικεφαλής Τομέα Πολιτισμού της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

* Χαιρετισμός από τον κ Ανδρέα Χατζηθωμά, Εκδότη του περιοδικού Διόραμα

* Παρέμβαση από τον Δρ Γιώργο Γεωργή, Καθηγητή Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χάρης Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Κύπρο, όπου άρχισε τις βιολιστικές σπουδές του. Στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στο Κονσερβατόριο Π. Ι. Τσαϊκόφσκι στο Κίεβο. Με άλλη υποτροφία συνέχισε μεταπτυχιακό στη Βαρσοβία. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Κύπρο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες.

Πραγματοποίησε πολλές ηχογραφήσεις για την Ελληνική και Κυπριακή Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και έχει ηχογραφήσει σε δίσκο έργα Ελλήνων συνθετών για βιολί και πιάνο.

Το 1982 ίδρυσε το «Τρίο Αθηνών», το οποίο έκανε πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Το «Τρίο Αθηνών» έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους LP και δύο ψηφιακούς δίσκους CD με έργα Ελλήνων συνθετών.

Το 1994 ίδρυσε την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ανέλαβε τα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μαέστρου. Η Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάστηκε επανειλημμένως σε συναυλίες στην Αθήνα (ΕΛΣ, Μέγαρο Μουσικής) και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Περιόδευσε στην Κύπρο και έλαβε μέρος σε Διεθνή Φεστιβάλ με διάσημους Έλληνες και ξένους σολίστες. Η δισκογραφία της Ορχήστρας αριθμεί τέσσερις ψηφιακούς δίσκους.

Το 1996 κυκλοφόρησε CD με έργα του Niccolo Paganini για βιολί και κιθάρα.

Από το 1990 μέχρι το 2022 υπήρξε ο εξάρχων της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ως μαέστρος έχει εμφανιστεί με διάφορα σύνολα και ορχήστρες (Ορχήστρα Δωματίου της ΕΛΣ, Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι. Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Ορχήστρα Εναρμόνια κ.λπ.). Έπαιξε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι.

* Παρουσίαση του ειδικού τεύχους του περιοδικού Διόραμα από τη συγγραφέα του αφιερώματος Άντρη Χατζηγεωργίου

* Παρακαλώ απαντήστε στο 99419060, Κώστας Κώστα, Επικεφαλής Τομέα Πολιτισμού της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Διαβάστε Επίσης