Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπογοητευτική η εικόνα στην κοινωνία!

Απογοητευτική η εικόνα στην κοινωνία!

Υπάρχει κόσμος που περικόπτει τις ποσότητες βασικών αγαθών που αγοράζει

-

Η πράσινη φορολογία στα καύσιμα πρέπει να επιμεριστεί και σε άλλους τομείς όπως το νερό και τα απόβλητα, ωστόσο ποιος ελέγχει τη δημοσιονομική ιδιαιτερότητα, διερωτήθηκε ο Μάριος Δρουσιώτης.

Αυτή η ιδιαιτερότητα, είπε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, μπορεί να υπάρχει αλλά όχι για όλους τους καταναλωτές. Κάποιοι, είπε θα επωφεληθούν περισσότερο, κάποιοι λιγότερο και κάποιοι καθόλου.  Δημοσιονομική σταθερότητα θα υπάρξει, πρόσθεσε, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και την προσωπική ουδετερότητα του κάθε οικογενειακού προϋπολογισμού, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει.

Ο κ. Δρουσιώτης χαρακτήρισε απογοητευτική την εικόνα στην κοινωνία. Υπάρχει κόσμος, είπε, που περικόπτει τις ποσότητες βασικών αγαθών που αγοράζει και επιτέλους κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει και να μην κάνουν ότι δεν το βλέπουν.

Εκτίμησε επίσης ότι κάθε φορά που υπάρχουν αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου παρατηρούνται και αυξήσεις στις τιμές του λιανικού εμπορίου, ωστόσο είναι πολύ γρήγορα να πούμε ότι οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν τις τελευταίες δυο μέρες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ή θα αυξηθούν.

Εξέφρασε την άποψη ότι η τιμή του αργού πετρελαίου δεν θα σπάσει το φράγμα των 100 δολαρίων το βαρέλι για φέτος.

Οπωσδήποτε, είπε, ο πόλεμος θα επηρεάσει τις τιμές αλλά αυτό θα είναι προσωρινό.

Ο κ. Δρουσιώτης εξήγησε ότι εκτός από την αναταραχή που προκαλεί ο πόλεμος η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει σημάδια κάμψης και όχι ύφεσης, γεγονός που θα επηρεάσει και την οικονομική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων και θα μειωθούν.

Όσον αφορά τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα ανέφερε ότι αναμένεται ότι οι τιμές του επόμενου φορτίου σε δέκα μέρες θα είναι σταθερές και όχι αυξημένες, ωστόσο, τόνισε λόγω της ρευστότητας της κατάστασης δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

Διαβάστε Επίσης