Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕμπαιγμός! Ποιά κατάργηση των διπλών συντάξεων και… πράσινα άλογα;

Εμπαιγμός! Ποιά κατάργηση των διπλών συντάξεων και… πράσινα άλογα;

Θα τα παίρνουν προκαταβολικά οι ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι με τη συνταξιοδοτηση τους!

-

Για επίλυση του προβλήματος της ταυτόχρονης καταβολής σύνταξης και μισθού σε κρατικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως φαίνεται στα προσχέδια νομοσχεδίων που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών, να παραχωρείται αντί της σύνταξης εφάπαξ ποσό στους κρατικούς αξιωματούχους που θα ολοκληρώνουν τη θητεία τους.

  • Όπως δημοσιεύτηκε, σε κάποιες περιπτώσεις, το συνολικό εφάπαξ μπορεί να ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (στην περίπτωση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι ύψους €852 χιλ.) και θα αντιστοιχεί σε σύνταξη πέντε χρόνων!

Εντάξει, δεν ήταν ανάγκη να καταργηθούν οι συντάξεις, μπορούσαν όμως να ρυθμιστούν τα ποσά ώστε να βρίσκονται σε λογικά πλαίσια, σύμφωνα και με τις ανάγκες των δικαιούχων και να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

  • Αυτό που έγινε είναι εμπαιγμός!

Αν εφαρμοστεί, οι αξιωματούχοι θα παίρνουν τις μεγάλες συντάξεις τους προκαταβολικά. Με αυτά τα ποσά για εφάπαξ, όπως δημοσιεύτηκαν, έβγαλε ο Μανωλιός τα ρούχα του και τα φόρεσε αλλιώς. Είναι όπως λέμε, έφυγε ο Αναστασιάδης και ήρθε ο Χριστοδουλίδης…

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης