Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΝα μη γίνει η Ευρώπη πεδίο μάχης για τα κέρδη των πολυεθνικών!

Να μη γίνει η Ευρώπη πεδίο μάχης για τα κέρδη των πολυεθνικών!

Το κακό ξεκίνησε με την Αμερικανική επέμβαση στην Ουκρανία το 2014 και το πραξικόπημα κατά του τότε εκλελεγμένου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς

-

Του ΧριΣ

Μετά την Αμερικανική επέμβαση στην Ουκρανία το 2014 και το πραξικόπημα κατά του τότε εκλελεγμένου προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς,  η Ουκρανία και η Ευρώπη πήραν την κατιούσα. Η μεν Ουκρανία, με την ενθάρυνση των αμερικανών κυρίως – και με την φανερή παρουσία της τότε  υφυπουργού Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις  Βικτώρια Νούλαντ – εμπλάκηκε σε ένα εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στην εισβολή της Ρωσίας και τις αιματηρές συγκρούσεις με χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες και καταστροφές που συνεχίζονται, και  κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξουν.

Οι δυτικές βιομηχανίες όπλων ενθαρύνουν τους Ουκρανούς να συνεχίζουν ένα πόλεμο φθοράς κατά της Ρωσίας με μεγαλύτερες απώλειες για τους Ουκρανούς σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές. Ο δεύτερος μεγάλος χαμένος μετά την Ουκρανία είναι η Ευρώπη και η Ρωσία.

Δύο οντότητες που αν συνεργάζονταν, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, θα αποτελούσαν το επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτισμού, κάτι που δεν συμφέρει στις ΗΠΑ, που στόχο έχουν την αποδυνάμωση έως εξαφάνιση της Ρωσίας και τον έλεγχο, οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό της Ευρώπης. Η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται κυρίως στην πολεμική βιομηχανία, γι’ αυτό και πίσω από το 80% των συγκρούσεων παγκοσμίως υπάρχει ο αμερικανικός δακτυλος.

Ως τώρα, και ελλείψει μεγάλων ευρωπαίων ηγετών, οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να οδηγήσουν την Ευρώπη εκεί που θέλουν. Στην αποδυνάμωσή της, την στρατιωτικοποίηση και εμπλοκή της σε μια ατέρμονη διαμάχη με την Ρωσία, βάζοντας στο ΝΑΤΟ σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Το επόμενο που κάποια γεράκια στις ΗΠΑ σχεδιάζουν, είναι μια επίθεση κατά της Ρωσίας, είτε από γειτονικό κράτος είτε εκ των έσω, ακόμα και μια πυρηνική σύγκρουση που πιστεύουν, εντελώς λανθασμένα, ότι αν πετύχουν το πρώτο πλήγμα, οι ΗΠΑ μπορεί να γλυτώσουν.

Οι απερίσκεπτες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου κ. Μακρόν περί εμπλοκής ευρωπαϊκών χωρών σε απευθείας πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία και η αναμενόμενη απειλή του Ρώσου προέδρου,ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, ανάγκασαν τους ευρωπαίους ηγέτες να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν με δικά τους στρατεύματα στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως σωστά επεσήμανε ο Πούτιν σε μια τέτοια περίπτωση «Δεν θα υπάρξουν νικητές. Και θα είστε εσείς που μπήκατε σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας. Δεν θα έχετε καν χρόνο να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας».

Το συμπέρασμα είναι πως οι στρατιωτικές βιομηχανίες και άλλες πολυεθνικές, με την αμερικανική κυβέρνηση που καθοδηγούν, αποτελούν κίνδυνο για την Ευρώπη και τον πλανήτη.

  • Οι λαοί βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς κινδύνους, όμως η αντίδραση μας δεν είναι ακόμα η πρέπουσα. Όμως πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στους δήμιους της ανθρωπότητας!

Με τη ψήφο αλλά και με την παρουσία στους δρόμους και οποιεσδήποτε άλλες παρεμβάσεις, να υπερασπιστούμε την μέγιστη ηθική αξία , την ειρήνη που είναι προϋπόθεση για την ζωή. Ο δικός μας «πόλεμος» είναι, πρέπει να είναι, κυρίως εναντίον των βιομηχανιών όπλων και των άλλων πολυεθνικών που πλουτίζουν από το αίμα των λαών, των κυβερνήσεων που τις στηρίζουν και των στρατιωτικών οργανισμών που δημιουργούν και συντηρούν τους πολέμους.

Διαβάστε Επίσης