Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αμφίρροπες μάχες σε όλα τα μέτωπα!   

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αμφίρροπες μάχες σε όλα τα μέτωπα!   

-

Γράφει: Κόκος Καθητζιώτης

Μετά και την διεξαγωγή της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ (29ης) του Παγκύπριου πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας στον Α’ όμιλο, ο Άρης με τη νίκη του στον αγώνα με το  πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, μείωσε την ψαλίδα από την έβδομη θέση στους πλην 3 βαθμούς και ξαναμπήκε στην μάχη για διεκδίκηση και υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή. Στην μάχη για τον τίτλο μένει για τα καλά και η ΑΕΚ Λάρνακας μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Ομόνοιας. Φτάνοντας στους 59 βαθμούς και πλην 4 από την κορυφή.

Οι εφτά αγωνιστικές που απομένουν θα δώσουν αρκετά καλό θέαμα και συγκίνηση με όλα τα σενάρια ανοιχτά, χωρίς να αφαιρείται βέβαια από το ΑΠΟΕΛ το δικαίωμα του πρώτου φαβορί. Η τέταρτη ομάδα της Ομόνοιας απογοήτευσε για ακόμη μια φορά τους πολυπληθής οπαδούς της με την εντός έδρας ήττα της από την ΑΕΚ αλλά και την επιστροφή στις κακές εμφανίσεις.

 Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να επιστρέψει στην καλές εμφανίσεις και στις νίκες αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση και να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για την ΠΑΦΟΣ FC η οποία είναι στην πέμπτη θέση με 53 βαθμούς, πλην  2 βαθμούς από την ΟΜΟΝΟΙΑ και πλην έξι από την τρίτη ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Αν θέλει κάτι καλύτερο πρέπει να πάρει στροφές σταθερότητας και καλών εμφανίσεων αποκομίζοντας και βαθμολογικό όφελος. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ με πολύ καλές μονάδες το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής.

Η ΠΑΦΟΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ όπως και ο ΆΡΗΣ βρίσκονται και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου όπου στοχεύουν την κατάκτηση του για έξοδο στο Europa league. Η έκτη της παρέας του Α’ ομίλου, η  προσφυγοπούλα της Αμμοχώστου ΑΝΟΡΘΩΣΗ, θα αγωνιστεί για την τιμή της φανέλας και ό,τι προκύψει στο τέλος.

ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ

ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ Β΄ΟΜΙΛΟ…

Στο Β όμιλο όπου θα γίνει η μεγαλύτερη μάχη για την αποχώρηση η παραμονή στα μεγάλα σαλόνια της Α’ κατηγορίας έχει διαμορφωθεί πλέον σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων βαθμολογικά. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΛΛΩΝΑ 42 βαθμούς, την δεύτερη ΑΕΛ και τρίτη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ από 38 βαθμούς και τον τέταρτο ΕΘΝΙΚΟ ΑΧΝΑΣ με 36 βαθμούς. Αυτές είναι οι ομάδες που θα ανταγωνιστούν για την πρώτη και δεύτερη θέση αυτού του ομίλου που θα πάρουν το χρηματικό βραβείο που παραχωρεί η ΚΟΠ για τις θέσεις αυτές.

Στο δεύτερο γκρουπ έμειναν οι ομάδες της πέμπτης ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ, της έκτης ΔΟΞΑΣ , του έβδομου ΟΘΕΛΛΟΥ και της όγδοης ΑΕΖ, οι οποίες θα δώσουν την τελική μάχη για την σωτηρία τους. Η ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ με 27 βαθμούς έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για σωτηρία ενώ η έκτη ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ έφτασε στους 21 βαθμούς, πλην 6 βαθμούς από την ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ αφού τους τέσσερις τελευταίους τις αγώνες για τα play out πέτυχε τρεις νίκες και ξεκόλλησε για τα καλά από την τελευταία θέση και τώρα ελπίζει και για τη σωτηρία της.

Ο έβδομος ΟΘΕΛΛΟΣ ΑΘΗΑΙΝΟΥ και η όγδοη ΑΕΖ Ζακακίου έμειναν στους 17 βαθμούς και μάλλον θα είναι οι δύο που θα φύγουν από την μεγάλη κατηγορία εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου για ανατροπή των σημερινών δεδομένων.

Β΄Κατηγορία:  Στο πρωτάθλημα Β΄Κατηγορίας εξελίσσεται σε θρίλερ η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στην άνοδο στην Α΄Κατηγορία. Τέσσερις ομάδες δίνουν μάχες σώμα με σώμα αλλάζοντας διαδοχικά θέσεις από την πρώτη μέχρι την τέταρτη θέση. Στην κορυφή βρίσκεται η ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ, ισόβαθμη με την δεύτερη ομάδα της ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ από 47 βαθμούς,  στην τρίτη θέση οι Τακτακαλίτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας με 44 βαθμούς και στην τέταρτη θέση να ακολουθεί ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ με 43 βαθμούς.

Υποχώρησε η ομάδα του FREEDOM 24 ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗ ΥΨΩΝΑ και έμεινε στην πέμπτη θέση με 35 βαθμούς και πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει κάποια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις. Στην έκτη θέση είναι η ΠΕΓΕΙΑ 2014 με 32 βαθμούς, στην έβδομη ο ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ με 31 βαθμούς και στην όγδοη η ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας με 27 βαθμούς

Γ΄Κατηγορία: Στο πρωτάθλημα της Γ΄Κατηγορίας ο ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ ΙΔΑΛΙΟΥ ναι οδηγεί την κούρσα εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος με 50 βαθμούς και ακολουθεί στην δεύτερη θέση η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ με 45 βαθμούς, στην τρίτη θέση η ομάδα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με 42 βαθμούς και στην τέταρτη θέση η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου με 40 βαθμούς.

Να σημειώσουμε ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΠΕΑ είναι ομάδες που ανέβηκαν στην φετινή σεζόν από την επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ. Ακολουθεί στην πέμπτη θέση ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ με 35 βαθμούς, στην έκτη θέση ο ΚΕΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ με 32 βαθμούς, στην έβδομη θέση ο Π.Ο. Ορμήδειας με 27 βαθμούς και στην όγδοη θέση ο προσφυγικός ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΡΟΛΑΚΚΟΥ με 27 βαθμούς.

ΣΤΟΚ: Μετά την 23η αγωνιστική στην επίλεκτη κατγηγορία της ΣΤΟΚ, προηγείται με μεγάλη διαφορά η ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ με 60 βαθμούς και ακολουθούν η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΟΥΤΤΑΓΙΑΚΑΣ με 47 βαθμούς, τρίτη η FC ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022 με 45 βαθμούς, τέταρτη η ΕΝ ΘΟΪ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ με 44 βαθμούς και στην πέμπτη θέση ο Ορφέας Λευκωσίας με 39 βαθμούς, έκτη η ΑΕΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ – ΑΧΕΡΙΤΟΥ με 36 βαθμούς και έβδομη η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΟΥΛΛΩΝ με 32 βαθμούς.

Διαβάστε Επίσης