Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑCOVID-19: Επέδειξαν ολιγωρία!

COVID-19: Επέδειξαν ολιγωρία!

• Τώρα τρέχουν ν’ ανακόψουν το κύμα κρουσμάτων! • Επαναφορά τεστ για COVID-19, μάσκας, σε συγκεκριμένους χώρους

-

Ολιγωρία επέδειξαν οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Ενώ στο εξωτερικό από ένα τουλάχιστο μήνα επανέφεραν προληπτικά μέτρα προστασίας του κοινού, στην Κύπρο άφησαν τα πάντα στον αυτόματο πιλότο. Ούτε καν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν ακολούθησαν.

Αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν σε ανησυχητικό βαθμό τα κρούσματα αφού διαπιστώθηκε πως και μέτρα που παρέμεναν σε ισχύ δεν εφαρμόζονταν και δεν γινόταν κανένας έλεγχος!

Αφού έκαναν… Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου εδέησαν να ασχοληθούν με το πρόβλημα και άρχισαν πανικόβλητοι τις συσκέψεις και παρασυσκέψεις ενώ προωθήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και λήφθηκαν αποφάσεις για επαναφορά προληπτικών μέτρων.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, κυρίως σε άτομα άνω των 60 ετών και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Το Υπουργείο εισηγείται τον εμβολιασμό ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης και προστασίας από σοβαρή νόσηση.

Σε ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αναχαίτιση της νόσου Covid-19, λόγω της έξαρσης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, το Υπουργείο Υγείας συστήνει ειδικότερα όπως οι ένοικοι των στεγών ευγηρίας, καθώς και άλλων κλειστών δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Συστήνει, περαιτέρω, όπως εμβολιάζονται κατά της νόσου Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατόπιν συγκατάθεσης από τους συγγενείς όπου χρειάζεται.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται εκ νέου επίσκεψη από κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις στέγες ευγηρίας και τις κλειστές δομές, για τον ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά της γρίπης και της νόσου Covid-19 ή μόνο κατά της νόσου Covid -19.

Επιπλέον, συστήνει όπως τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης κατά των αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων όπως υγιεινή των χεριών, συστηματικός αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση των νοσούντων, συνεχής χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

Διαβάστε Επίσης