Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΒροντερό μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τη μεγαλειώδη Πορεία Ειρήνης στη Λευκωσία

Βροντερό μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τη μεγαλειώδη Πορεία Ειρήνης στη Λευκωσία

Ξεμπρότιασμα της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για τη ένοχη στάση της στο Παλαιστινιακό

-

Ογκώδης και δυναμική η παγκύπρια πορεία ειρήνης που οργάνωσε στη Λευκωσία την Κυριακή το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις και κινήματα από όλη την Κύπρο, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, ξεκίνησε γύρω στις 15.00 στην Πλατεία Ελευθερίας από όπου ακολούθησε πορεία σε κύριους δρόμους της Λευκωσίας.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ, Χάρης Πασιάς, σημείωσε ότι, ο κυπριακός λαός, «καταδικασμένος» από της ύπαρξης του να αγωνίζεται ενάντια στους κατακτητές «γνωρίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ο αγώνας για υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης είναι κοινός για όλους τους λαούς της γης».

Ανέφερε ότι με τη σημερινή Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης στέλνουν «ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση» ότι ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος. «Δεν θα σταματήσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους μέχρι να εφαρμοστεί πλήρης κατάπαυση του πυρός και τερματισμός του πολέμου».

Ο κ. Πασιάς σημείωσε ότι, η Κύπρος «αποτελεί μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο, ίσως και τη μοναδική που δεν είπε λέξη για τις θηριωδίες του Ισραήλ στη Γάζα» και διερωτήθηκε πως μπορεί η Κυβέρνηση χώρας που είναι θύμα κατοχής, να ανέχεται την παρουσία ξένων αεροπλανοφόρων, υποβρυχίων και φρεγατών στις θάλασσές της, αμερικανικών και άλλων πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της και να επιτρέπει την παρουσία εκατοντάδων κομάντος από άλλες χώρες στο έδαφός της.

Είπε ότι απαιτούν «να τερματιστεί η οποιαδήποτε εμπλοκή της Κύπρου στις στρατιωτικές επιθετικές επιχειρήσεις ενάντια σε φίλους γειτονικούς λαούς» και να εκφράσει η Κύπρος την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Κλείνοντας ο κ. Πασιάς είπε ότι τα παιδιά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αξίζουν καλύτερες μέρες σε ένα καθεστώς ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Αριστερά όχι μόνο δεν απουσιάζει από αυτούς τους αγώνες αλλά είναι συνεχώς μπροστά και θα συνεχίσει να είναι μπροστά μαζί με αυτούς που αγωνίζονται για ειρήνη, δικαιοσύνη, δημοκρατία, «μέχρι να κατισχύσει αυτή σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ανέφερε ακόμη ότι πάντα συμμετέχουν στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, «ενάντια στην εγκληματική πολιτική του Κράτους του Ισραήλ» και θα συνεχίσουν, μέχρι ο Παλαιστινιακός λαός να φτάσει στη δική του Ιθάκη, όπως είπε.

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Αμπντάλα Ατάρι, στο δικό του χαιρετισμό ευχαρίστησε εκ μέρους του Παλαιστινιακού λαού όλους για την παρουσία και συμμετοχή τους «σ’ αυτήν τη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης».

«Ευτυχώς», σημείωσε, «το χάσμα μεταξύ των λαών και των Κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο μεγαλώνει» καθώς ο κόσμος αντιδρά, όπως είπε. «Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τα σχέδια των Ισραηλινών για εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους για δεύτερη, ίσως τρίτη φορά», είπε ο Πρέσβης, προσθέτοντας, «σας θέλουμε κοντά μας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και τον λαό μας».

Διαβάστε Επίσης