Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΠΑΟ: Νικητής στο γήπεδο, νικητής και στα χαρτιά

ΠΑΟ: Νικητής στο γήπεδο, νικητής και στα χαρτιά

-

Γίνεται ένας αγώνας μπάσκετ να έχει διάρκεια 127 μέρες; Και όμως γίνεται αν μιλάμε για τον προημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού! Ενα παιχνίδι που είχαν κερδίσει οι «πράσινοι» στο «άδειο» (λόγω της τότε τιμωρίας του Παναθηναϊκού) ΟΑΚΑ με 77-76 και το οποίο στάθηκε αφορμή για να γίνουν… κοσμογονικές αλλαγές στις τάξεις του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν ήξερε την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μέχρι το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου.

Αν και η υπόθεση πέρασε από σαράντα κύματα, αν και άλλαξε δύο φορές χέρια σαν να ήταν μπαλάκι του τένις, στην ουσία δεν άλλαξε απολύτως τίποτα ύστερα από τέσσερις μήνες. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει το ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά και το εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή (22/2, 5 μ.μ.) στο κλειστό της Πυλαίας τον ΠΑΟΚ! Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την «πράσινη» ΚΑΕ ύστερα από την προσφυγή που είχε κάνει κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή και με την οποία κατακύρωνε το παιχνίδι στον Ολυμπιακό!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε κάνει ένσταση για την παρουσία του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ και προσπάθησε να δικαιωθεί μετά την προσφυγή που έκανε στο ΑΣΕΑΔ. Το ΑΣΕΑΔ, με τη σειρά του, αποφάσισε να μεταφέρει την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή (σ.σ.: επί της ουσίας δεν δικαίωσε τον Ολυμπιακό!) ο οποίος είχε δηλώσει (αρχικά) αναρμόδιος για να αποφασίσει. Στις 9 Ιανουαρίου ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να κατακυρώσει τον προημιτελικό στον Ολυμπιακό, έχοντας επιδικάσει την υπόθεση με το πειθαρχικό της ΕΟΚ. Ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο και δικαίωσε χθες οριστικά και αμετάκλητα (πια) τους «πράσινους»!

OΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δύο ήταν οι βασικοί άξονες που κινήθηκε το ΑΣΕΑΔ. Πρώτα απ’ όλα η εκδίκαση έπρεπε να γίνει από το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και όχι από της ΕΟΚ και αυτό διότι αφορά ΚΑΕ και όχι ερασιτεχνικά σωματεία. Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ήδη τιμωρηθεί πρωτόδικα για το συγκεκριμένο παράπτωμα, όπερ και σημαίνει ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ξανά…

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Θα πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν για την αδικία που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επισημοποιήσουν και να παρουσιάσουν ως… νόμιμη μέσω σκανδαλωδών μεθοδεύσεων. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να ξεσκεπάσει τους πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής συνωμοσίας». Και κατέληξε μοιράζοντας… συγχαρητήρια στην «ΚΑΕ Ολυμπιακός και τη διοίκησή της για την κίνηση ανθρωπιάς που έκαναν με τον μικρό Σπύρο Καββαδά!».

Η βραδινή απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε ευθεία επίθεση στα δικαιοδοτικά όργανα: «Χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα απολύτως νέο στοιχείο ή ισχυρισμός και κρίνοντας βάσει των ίδιων νόμων και κανονισμών, το Β΄ Τμήμα του ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να ανατρέψει την προηγούμενη αμετάκλητη απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου».

Διαβάστε Επίσης