Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΓια άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια ασυνεπής στο ραντεβού για τη...

Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια ασυνεπής στο ραντεβού για τη διάκριση η Εθνική Ελλάδας

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2015

Αυτή τη φορά δεν ήταν η διαιτησία όπως το 2007, ούτε η ατυχία, ούτε η κακοδαιμονία, αλλά το γεγονός ότι για άλλο ένα παιγνίδι νοκ άουτ τα τελευταία έξι χρόνια, η Εθνική Ελλάδας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, και αποκλείστηκε από μια καλύτερη στο παρκέ Ισπανία.

Σε αυτή τη διοργάνωση, η Εθνική είχε κατέλθει με γεμάτο ρόστερ, χωρίς την απώλεια κανενός από τα αστέρια της και έδειχνε πως μπορεί μετά το χάλκινο του 2009, να βρεθεί ξανά σε τροχιά μεταλλίου. Το απόλυτο στις νίκες πάντως, μέχρι το χθεσινό προημιτελικό αυτό έδειχνε. Απέναντι σε μια Ισπανία με πολλές και σημαντικές απουσίες, και η οποία προκρίθηκε στη φάση των νοκ άουτ χάριν στη νίκη της επί της Γερμανίας με 1 μόλις πόντο, η Εθνική για πρώτη ίσως φορά είχε τον τίτλο του φαβορί.

Ωστόσο, δεν δικαιολόγησε στο παρκέ τον τίτλο αυτό καθώς χάρισε ουσιαστικά ένα ημίχρονο στους Ισπανούς. Κυρίως όμως, όταν κατάφερε να γυρίσει το ματς και να προηγηθεί στο σκορ στα μέσα της τρίτης περιόδου, δεν ήταν σε θέση να επιβάλει τους κανόνες της και να σκοτώσει το παιγνίδι. Οι Ισπανοί επανήλθαν, ακόμη και με τον Γκασόλ στον πάγκο, και έδειξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ποια είναι η μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, και η οποία δεν έχει λείψει ποτέ από την 4άδα της διοργάνωσης από το 1999.

Ο προπονητής Φώτης Κατσικάρης δήλωσε μετά τον αγώνα ότι η Εθνική μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, αλλά το έχασε στις λεπτομέρειες γιατί αυτές πήγαν στην πλευρά της Ισπανίας. “Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε κι είμαστε στενοχωρημένοι. Πάντα θα παλεύει αυτή τη ομάδα. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κάνουμε το καλύτερο και να μπορέσει η εθνική ομάδα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δεν το φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει στο αμυντικό κομμάτι πήγαμε καλά, εκτός από την αδράνεια στο πικ εν ρολ και κάποια ριμπάουντ που περιμέναμε από Μίροτιτς και Ρέγες. Η Ισπανία έπαιξε καλή άμυνα, που δεν είχε παίξει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους. Χάσαμε ένα παιχνίδι και από την άμυνα και από την επίθεση”, είπε.

Συνεχίζοντας, ο Φώτης Κατσικάρης είπε πως με την άμυνα της η Εθνική κατάφερε να περιορίσει στους 72 πόντους την Ισπανία. “Αλλά λόγω κάποιων σουτ, λαθών και χαμένων βολών δεν μπορέσαμε να νικήσουμε. Η ομάδα ήταν πνευματικά έτοιμη, αλλά οι Ισπανοί έπαιξαν καλά αμυντικά”, είπε.

Ο Έλληνας προπονητής άφησε αιχμές για ένα λάθος σφύριγμα των διαιτητών στο τέλος του αγώνα για βήματα στο Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως οι διαιτητές δεν σφύριξαν το ίδιο στο βήμα του ΝΒΑ σε περιπτώσεις που το έκανε ο Πάου Γκασόλ.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουφός είπε πως η Εθνική έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα, αλλά η Ισπανία είναι καλή ομάδα. “Το παιχνίδι πήγε με το δικό τους τρόπο. Ο Πάου Γκασόλ είναι πολύ καλός παίκτης”, είπε και σημείωσε πως ο στόχος τώρα για την εθνική είναι να πάρει θέση στην 6αδα για να προκριθεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά. “Είμαστε Έλληνες και έχουμε μάθει να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας ψηλά, είμαστε υπερήφανοι”, κατέληξε.

Δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ 10, Ερνανγκόμεθ, Ρίμπας 3, Ρέγες 5, Κλαβέρ 2, Γιουλ 8, Μίροτιτς 18

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (5 α), Καλάθης 14 (7 α), Περπέρογλου, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (4 α), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (17ρ)

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής για τις θέσεις 5-8 είναι η Λετονία, η οποία ηττήθηκε από τη Γαλλία με 84-70. Ο αγώνας με τη Λετονία είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στις 17:00.

Διαβάστε Επίσης