Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥπάρχει λόγος σοβαρός που χάθηκε το χαμόγελο από τα προσωπάκια τους

Υπάρχει λόγος σοβαρός που χάθηκε το χαμόγελο από τα προσωπάκια τους

-

Σύμφωνα με στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Κύπρο της οποίας η οικονομία  «πετά» και παίρνει τα «εύσημα» με  το 18,1% των παιδιών που ισοδυναμεί με περίπου 31000 παιδιά, να βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έκθεση της Unisef,  330 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη ζουν σε συνθήκες υλικών στερήσεων και ακραίας φτώχειας ενώ στην ΕΕ ένα στα τέσσερα παιδιά ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Βάσει αυτών των στοιχείων το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει συσσωρεύσει γύρω στο 55% του παγκόσμιου πλούτου οι δε 26 πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη  έχουν τόσο πλούτο όσο το 50% του πληθυσμού της Γης, δηλαδή 3,8 δισεκατομμυρίων  ανθρώπων.

΄Οσον αφορά την χώρα μας,  ποσοστό 16,7% του πληθυσμού, σε απόλυτους αριθμούς 150.000 συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού  αποκλεισμού  με  τις ζωές των ανθρώπων να τις διαφεντεύουν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών και το αδηφάγο κεφάλαιο. Όλοι αυτοί ζουν στην χλιδή, σαν σεΐχηδες,  πάνω στις πλάτες των πολλών!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης