Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣύγκληση Εθνικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή, ζητά ο ΓΓ...

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή, ζητά ο ΓΓ ΑΚΕΛ

-

Να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο με θέμα τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας κάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τον Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «εάν ο Πρόεδρος θεωρεί αχρείαστο να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό, τουλάχιστον ας το συγκαλέσει για τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή».

«Έχει υποχρέωση να το κάνει, απαιτούμε να το κάνει γιατί θα πρέπει να δούμε πώς προστατεύουμε την Κύπρο μας από την ανάφλεξη στην περιοχή», ανέφερε ο ΓΓ το ΑΚΕΛ επισημαίνοντας ότι «σίγουρα δεν μπορούμε να την προστατεύσουμε, εάν αναδεικνύουμε τον εαυτό μας -όπως κάνει η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη- σε πιστό σύμμαχο του Ισραήλ, το οποίο προβαίνει σε γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων και έχει χτυπήσει συμφέροντα του Ιράν και τώρα το Ιράν ανταποδίδει».

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε εναντίον των όποιων προκλήσεων και ενεργειών οδηγούν στην ανάφλεξη της περιοχής αλλά θα πρέπει κιόλας να δράσουμε».

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφάνου είπε «Κύριε Χριστοδουλίδη, η Κύπρος βρίσκεται σε μία περιοχή που φλέγεται. Έχεις υποχρέωση να συγκαλέσεις το Εθνικό Συμβούλιο, αν μη τι άλλο να ακούσεις τις πολιτικές δυνάμεις».

«Εάν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν ή δεν ενδιαφέρονται, εμείς θέλουμε, ενδιαφερόμαστε, ανησυχούμε και θέλουμε να πούμε την άποψή μας για να προστατεύσουμε την Κύπρο μας. Για να δούμε πώς προωθούμε την ειρήνη στην περιοχή και παγκόσμια».

Διαβάστε Επίσης